Καρτερός: Σόι πάει το συμμορίτικο;

Καρτερός: Σόι πάει το συμμορίτικο;

Ο Θανάσης Καρτερός μιλάει για την… έμπνευση Σαμαρά να θυμηθεί τα εμφυλιοπολεμικά.

Το κείμενο:

Ας τα σκαλίσουμε κι εμείς, αλλά όλα κι όλα: Άλλοι ήρξαντο χειρών αδίκων. Και ενδίκων, και υποδίκων. Ο Σαμαράς, ο Λοβέρδος, ο Άδωνις, και όλο το σχετικό σινάφι, έφερε στο προσκήνιο τους συμμορίτες.

Δεκαοχτώ συμμορίτες εκτελέστηκαν σήμερον την αυγήν. Οι συμμορίτες επεχείρησαν να καταλάβουν την Κόνιτσαν. Ήταν συμμορίτης, εις θάνατον. Προέρχεται από γνωστή οικογένεια Κ/Σ. Δηλαδή, Κομμουνιστοσυμμοριτών.

Έτσι μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Αυτά κυνηγούσαν γενιές και γενιές μη εθνικοφρόνων. Και πού να το περιμένουμε ότι θα δούμε την τραγωδία των προγόνων να επανέρχεται ως φάρσα των απογόνων.

Γιατί ένα μέρος των Ελλήνων βαφτίστηκαν τότε συμμορίτες, αντιμετωπίστηκαν ως συμμορίτες, και εξοντώθηκαν οι περισσότεροι ως συμμορίτες, είναι γνωστό. Πάντως όχι γιατί ήταν συμμορίτες –οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό ήταν. Βόλευε στους συνεργάτες των ναζί, στους μαυραγορίτες του νόμου, της τάξης, και του έθνους, στους δωσίλογους που έγιναν κράτος, να τους βαφτίσουν έτσι. Και το έκαναν. Σάμπως θα έδιναν λογαριασμό σε κανέναν, ή στους προστάτες τους;

Αλλά και σήμερα; Εν έτει 2018; Και όμως, και όμως. Όταν τα ιερά και τα όσια διακυβεύονται, όταν η πατρίς –της Νοβάρτις και της Ζήμενς- βρίσκεται εν κινδύνω, όταν ο Τσίπρας απειλεί τον όμορφο και ηθικό κόσμο της σύγχρονης εθνικοφροσύνης, τότε δεν αρκεί το ψεύτες, κωλοτούμπες, ανεύθυνοι, και επικίνδυνοι.

Πάμε, εφόσον είναι αναγκαίο, και μερικές δεκάδες χρόνια πίσω. Συμμορίτες, και λίγα λέμε.

Δεκτόν. Όπως κάθε τι που λέει ο Σαμαράς, το επαναλαμβάνει ο Λοβέρδος, και του δίνει την αναγκαία συνταγματική ισχύ ο Βενιζέλος.

Κρίμα που δεν έχουν πια τη δύναμη να στήνουν στον τοίχο μαζικά τους ενόχους της συμμορίτικης συνωμοσίας.

Αλλά για να δείχνουν τα δόντια τους στους αθώους, να εκφοβίζουν, να τρομοκρατούν, την έχουν και την παραέχουν τη δύναμη. Και την ασκούν εν ονόματι των ίδιων ιδανικών, με τα οποία πάντα ωραία-ωραία, έντυναν εγκλήματα στυγερότερα και από τα της Νοβάρτις.

Ποιος μάρτυρας, εισαγγελέας, δικαστικός λειτουργός, απλός πολίτης, εραστής της δικαιοσύνης, είδε τα δόντια τους και δεν ανατρίχιασε, δεν ανατριχιάζει, τη σημερινή θολή εποχή της Νοβάρτις;

Ποιος δεν αισθάνθηκε πόσο έτοιμοι για κάθε παραβίαση του νόμου που οι ίδιοι ψήφισαν, και της τάξης που οι ίδιοι επαγγέλλονται, είναι; Όταν έχουν να κάνουν με τον άριστο οιωνό να αμύνονται περί… πάρτης;

Ποιος, παλιός, καινούργιος, γέρος, νέος, δεν πάγωσε ακούγοντας κάποιους με κουστούμι και λευκό κολλάρο να γαβγίζουν όπως κάποτε οι Σούρληδες και οι Γκοτζαμάνηδες; Τότε, Θάνατος στους συμμορίτες!Τώρα, θα το πάω ως το τέλος με τους συμμορίτες!

Ας έχουμε μια κάποια κατανόηση, όμως. Άμα φοράς τέτοια γυαλιά, τέτοιους συμμορίτες βλέπεις.

Συμμορίτης είναι εκείνος που θρονιάστηκε στο Μαξίμου, ενώ δεν έχει κανένα ISO εθνικής διακυβέρνησης. Δυο φορές συμμορίτης εκείνος που επιμένει να παραμένει εκεί, ενώ δεν έχει κανένα πτυχίο στη διαπλοκή. Τρεις φορές συμμορίτης, εκείνος που απαιτεί από τους βαρόνους να πληρώνουν για να νέμονται τις βαρονίες τους. Δέκα φορές συμμορίτης, όποιος μιλάει για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό. Και, τι πιο φυσικό, εκατό φορές συμμορίτης, εκείνος που χαλάει δουλειές στημένες χρόνια και χρόνια, αποδοτικές, δημιουργικές, φαρμακευτικές και άλλες. Και επιχειρεί να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί του FBI τους ISO, τους πτυχιακούς, τους μεταπτυχιακούς, τους γαλαζοαίματους, τους απογόνους λαμπρών προγόνων.

Τα έπαιρνες; Στο σκαμνί! Ε, αν δεν είναι συμπεριφορά συμμορίτη αυτή, τότε ποια είναι;

Εμένα πάντως ο πατέρας μου ήταν συμμορίτης. Και εντελώς λογικά αγωνιώ. Με επιβαρύνει αυτό σοβαρά; Επίσης, θα επιθυμούσα διακαώς, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, όσον αφορά το σκάνδαλο της Νοβάρτις. Με κατατάσσει αυτό στους σύγχρονους συμμορίτες; Σόι δηλαδή πάει το συμμορίτικο; Αν ναι, τι θα πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ από το στίγμα; Αρκεί να υπογράψω δήλωση αποκήρυξης κάθε σύγχρονου συμμορίτη, διώκτη όσων εμπλέκονται στη φαρμακευτική λοβιτούρα; Ή απαιτείται και δήλωση επιδοκιμασίας κάθε σύγχρονου διώκτη των συμμοριτών –ζήτω ο Σαμαράς, ή κάτι παρόμοιο;

ΥΓ. Με την πιστοποίηση της Νοβάρτις για το γνήσιο της υπογραφής και της μεταμέλειας, εννοείται.

https://www.facebook.com/thanasis.karteros/posts/10215124281731079?pnref=story

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter