Καρχιμάκης: Αφήστε τον Βασίλη Δημάκη να σπουδάσει

Καρχιμάκης: Αφήστε τον Βασίλη Δημάκη να σπουδάσει

«Να πούμε στην κυβέρνηση ότι δεν είναι καταστροφικό να έχεις πτυχία και _x000D_
μεταπτυχιακά και να μην έχεις πάρει μυρωδιά από διαφωτισμό. Καταστροφικό_x000D_
είναι να μην έχεις πάρει μυρωδιά από διαφωτισμό, δικαιώματα και _x000D_
δημοκρατικό ήθος και να κυβερνάς», σημείωσε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ για τον απεργό πείνας / δίψας, Βασίλη Δημάκη.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης τάσσεται στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη, ο οποίος πραγματοποιεί αγώνα για να συνεχίσει τις σπουδές του. «Από τον διαφωτισμό και μετά στόχος των σωφρονιστικών ιδρυμάτων δεν ήταν
να εκδικούνται τους κατάδικους, ή να τους βασανίζουν, αλλά να τους
προετοιμάζουν για την επανένταξη τους στην κοινωνία και να τους πείθουν
για την αξία της οργανωμένης κοινωνικής ζωής», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση χειρίζεται ένα θέμα τέτοιας ευαισθησίας.

Η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη

Είμαι απόφοιτος του ίδιου τμήματος στο οποίο είναι και σήμερα φοιτητής ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης. Ο Βασίλης όμως έκανε διπλάσια προσπάθεια από εμένα να φτάσει εκεί που είναι. Έπρεπε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό, να παραδεχθεί τα λάθη του, να σωφρονιστεί στην πραγματικότητα για τις παρανομίες του, και να επιλέξει ότι θέλει να είναι κάποιος άλλος, κάποιος καλύτερος από τον άνθρωπο που μπήκε στην φυλακή.

Πάλεψε έδωσε Πανελλήνιες και μπήκε στο “πολιτικό”, όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για αυτόν οι δάσκαλοι του από την φυλακή, οι καθηγητές του όλοι ! Είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι το σωφρονιστικό μας σύστημα, με όλες του τις αδυναμίες του, δεν εμποδίζει έναν άνθρωπο που θέλει να αλλάξει ρότα από το να το κάνει. Η κυβέρνηση αρχικά τον τιμώρησε , επειδή της θύμισε ότι και οι κρατούμενοι είναι ανθρωποι και τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να τηρούνται και σε συνθήκες εγκλεισμού,  μεταφέροντας τον σε φυλακή δίχως πρόσβαση στα εξ αποστάσεως μαθήματα του ΕΚΠΑ.

Μετά την λαϊκή κατακραυγή, τον μετέφερε πίσω στις φυλακές Κορυδαλού, αρνούμενη όμως να του δώσει πρόσβαση σε υπολογιστή για να παρακολουθεί τα μαθήματα. Από τον διαφωτισμό και μετά στόχος των σωφρονιστικών ιδρυμάτων δεν ήταν να εκδικούνται τους κατάδικους, ή να τους βασανίζουν, αλλά να τους προετοιμάζουν για την επανένταξη τους στην κοινωνία και να τους πείθουν για την αξία της οργανωμένης κοινωνικής ζωής.

Δημάκης είναι το καλύτερο τέτοιο παράδειγμα που διαθέτουμε και η Κυβέρνηση πασχίζει να πείσει το ίδιο και όλη την κοινωνία ότι στην φυλακή δεν μπαίνεις για να σωφρονιστείς, αλλά για να πέσεις πιο βαθειά στον βούρκο της ανομίας, και να βεβαιωθείς ότι η κοινωνία σε μισεί και άρα πρέπει να την μισείς και εσύ.

Ο Δημάκης έγραψε “Δεν θα σας αφήσω να με κάνετε αυτό που ήμουν εχθές”. Βασίλη μην τους αφήσεις, ούτε εμείς θα τους αφήσουμε, θα παλέψουμε γιατί η νίκη σου, θα είναι μια νίκη όλων όσων πιστεύουν στην ίδια την έννοια του ανθρώπου !

“Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ενας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.”

ΥΓ: Να πούμε στην κυβέρνηση ότι δεν είναι καταστροφικό να έχεις πτυχία και μεταπτυχιακά και να μην έχεις πάρει μυρωδιά από διαφωτισμό. Καταστροφικό είναι να μην έχεις πάρει μυρωδιά από διαφωτισμό, δικαιώματα και δημοκρατικό ήθος και να κυβερνάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter