Καρχιμάκης: Δώστε κύριοι της κυβέρνησης τις εκκρεμείς συντάξεις

Καρχιμάκης: Δώστε κύριοι της κυβέρνησης τις εκκρεμείς συντάξεις

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή τις εκκρεμείς συντάξεις. 

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, καταλήγει: «Όπως είπε και ο πρωθυπουργός πέραν των άλλων ερμηνειών,μετά την κρίση θα εγκαταλειφθεί το απυρόβλητο, γιατί καμιά έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί την δημοκρατική ευαισθησία. Θα απολογηθείτε,λοιπόν με την ενδυνάμωση της λογοδοσίας, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Ουδείς στο απυρόβλητο».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δώστε, άμεσα τους κόπους μιας ζωής.

Πότε περιμένετε,όταν δεν θα χρειάζεται;

Δώστε κύριοι της κυβέρνησης τις εκκρεμείς συντάξεις.

Δεν θα σταματήσω να το φωνάζω και ας χαρακτηριστώ, εμμονικός και επαναλαμβανόμενος.

Άλλωστε,η αλήθεια και το δίκιο για να ακουστούν και να εμπεδωθούν πρέπει να επαναλαμβάνονται,όπως συνήθιζε να το λέει και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Δεν σημαίνει ξεχωριστή φροντίδα για τους ηλικιωμένους,που είπε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του,η καταβολή των συντάξεων που δικαιούνται οι ηλικιωμένοι;

Αλλά όμως εκκρεμούν πάνω από τρία χρόνια;

Ρυθμίστε λοιπόν επιτέλους το 1 εκατομμύριο εκκρεμούσες συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές υποθέσεις σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Βρουτση.

Καταβάλετε,άμεσα τώρα που η κρίση της πανδημίας κορυφώνεται (όπως κάνατε και για άλλες ομάδες),όλες τις συντάξεις που εκκρεμούν πάνω από 3 και 4 χρόνια.

Είναι οι κόποι μιας ζωής των ανθρώπων.

Πότε επιτέλους περιμένετε να τις Καταβάλετε;

Όταν δεν θα τις χρειάζονται.

Μιλάτε, και έχετε την βασική συναίνεση όλων σχεδόν, για όλα τα υπόλοιπα εκτός από την καταβολή των συντάξεων τις οφειλές του κράτους, σε ανθρώπους με μεγάλες ανάγκες,που είναι το δικαίωμα μιας ολόκληρης ζωής.

Στις απευθείας αναθέσεις ,στην κατάλυση διαδικασιών διαφάνειας και σε άλλα πολλά ,υπό την σκιά του φόβου της πανδημίας έχετε αναδειχθεί σε μαιτρ ταχύτητας.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός πέραν των άλλων ερμηνειών,μετά την κρίση θα εγκαταλειφθεί το απυρόβλητο ,γιατί καμιά έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί την δημοκρατική ευαισθησία.

Θα απολογηθείτε,λοιπόν με την ενδυνάμωση της λογοδοσίας, είτε το πιστεύετε είτε όχι.

Ουδείς στο απυρόβλητο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter