Καρχιμάκης: Μετά από επτά μήνες πανδημίας θυμήθηκαν να πάρουν μέτρα για τους οίκους ευγηρίας

Καρχιμάκης: Μετά από επτά μήνες πανδημίας θυμήθηκαν να πάρουν μέτρα για τους οίκους ευγηρίας

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τον τελευταίο μήνα οι οίκοι ευγηρίας και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων λόγω κορονοϊού με τους θανάτους ηλικιωμένων να αυξάνονται.

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Καρχιμάκης καταγγέλλει πως χρειάστηκαν να περάσουν επτά ολόκληροι μήνες ώστε η κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, στις 300 περίπου δομές ηλικιωμένων σε όλη την Ελλάδα ενώ ήδη από το εξωτερικό ήταν γνωστό ότι οι ισχυρότεροι θύλακες μετάδοσης και θανάτων στο εξωτερικό ήταν οι δομές ηλικιωμένων, οίκοι ευγηρίας κ.λ.π.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Καρχιμάκη

Με την πρωτοεμφάνιση της πανδημίας του κορονοιού,σε παγκόσμιο επίπεδο, διαπιστώθηκε ότι οι πιο ευπαθείς ομάδες όλων ήταν οι ηλικιωμένοι.

Γιά την προστασία αυτών κυρίως των ομάδων, κλειστήκαμε όλοι σπίτια μας και παρέλυσαν τα πάντα με τις γνωστές ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία.

Επίσης στις αρχές της κρίσης της πανδημίας,διαπιστώναμε ότι οι ισχυρότεροι θύλακες μετάδοσης και θανάτων στην Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο κ.λ.π ήταν οι δομές ηλικιωμένων ,οίκοι ευγηρίας κ.λ.π.

Αφού λοιπόν διαπιστώσαμε ,τι έγινε στο εξωτερικό, αλλά και σε κάποιες δομές στην χώρα μας ,όπου δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ,και τα μέτρα πρόληψης.

Χρειάστηκαν 7 μήνες περίπου από την αρχή της πανδημίας, η Κυβέρνηση να αποφασίσει,να εφαρμόσει αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις 300 περίπου δομές ηλικιωμένων σε όλη την Ελλάδα ,ενώ εγνώριζαν.

Μετά απο 7 μήνες λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης θυμηθήκατε τους παππούδες και τις γιαγιάδες ,όταν 7 μήνες πριν οι Ιταλία, η Ισπανία και άλλες ευρωπαικες χώρες μας έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ,αλλά εσείς αλλού τυρβάζατε.

Αλλά πως να γινόταν ,όταν οι περισσότερες δομές ήταν ιδιωτικές και επικρατούσε μέσα απο τους στιβαγμένους ηλικιωμένους η λογική,του κέρδους και δομές πολιτικοί πελάτες ?

Δυστυχώς!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter