Καρχιμάκης προς κυβέρνηση: Μην εξαπατάτε άλλο με κάλπικες κ ψεύτικες δεσμεύσεις…

Καρχιμάκης προς κυβέρνηση: Μην εξαπατάτε άλλο με κάλπικες κ ψεύτικες δεσμεύσεις…

Η κυβέρνηση της Δεξιάς πρέπει να σταματήσει να ψεύδεται για τις εκκρεμείς συντάξεις αναφέρει σε ανακοίνωσή του το στέλεχος και πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όπως επισημαίνει, άλλα έλεγε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στις 22 Οκτωβρίου κι άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος άδειασε τον υπουργό αναγνωρίζοντας τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και το μέγεθος του προβλήματος μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει και να βρει τον τροπο ,είτε εξοφλώντας όλους τους συνταξιούχους που παίρνουν μονο την προκαταβολή εδω και μερικά Χρονια και οχι ολόκληρο το ποσό της σύνταξης ,αλλά καταβάλλοντας και σε όλους τις συνταξεις που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ απο τους κόπους τους που φθάνουν χρονικά με τις καθυστερήσεις μέχρι και 7 χρόνια ,αλλα να ολοκληρώσει και να ρυθμίσει και κάθε άλλη Ασφαλιστικη εκκρεμότητα προς όφελος του κάθε ασφαλισμένου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Διαβάστε αναλυτικά

Ο κ.Βρούτσης ως Υπουργός εργασίας, με δελτίο τύπου στις 22/10/2019, μιλούσε για την τραγική κατάσταση που κληρονόμησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ,με το ένα εκατομμύριο ,εκκρεμείς ακατάβλητες συντάξεις αλλά και άλλες ασφαλιστικές εκκρεμότητες του κράτους προς τους ασφαλισμένους.

Ταυτόχρονα δεσμευόταν ,οτι μέχρι τον Ιούνιο του 2020 όλες οι νέες συνταξεις θα εκδιδόταν άμεσα ψηφιακά καθώς και για την εκκαθάριση ,όλων των κάθε λογής αναμονών.

Ομως ,οχι μόνο αυτές οι εκκρεμότητες δεν τακτοποιήθηκαν, αλλά διευρύνθηκαν και μεγεθύνθηκαν.

Ετσι λοιπόν πριν λίγες μέρες ,ακούσαμε τον υπουργό εργασίας να δεσμεύεται δημόσια ,στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ,οτι όλες οι εκκρεμείς συνταξεις,αφού βέβαια παρήλθε και ο δεσμευτικός Ιούνιος του 2020 άκαρπος,θα αποδωθούν μέχρι το τέλος του έτους 2021.

Στην συνέχεια επίσης ,σε τηλεοπτική πολιτική εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha ,ακούσαμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αδειάζει τον υπουργο του αναγνωρίζοντας τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και το μέγεθος του προβλήματος μετα απο δυο Χρονια διακυβέρνησης ,με απίστευτες συνέπειες στην ζωή των δικαιούχων λόγω της κρίσης ,οτι αναλαμβάνει το προβλημα ο ιδιος προσωπικά.

Εδω λοιπόν αρχίζουν να γεννωνται ερωτήματα ,για την πιθανότητα και την ικανότητα της όσο το δυνατόν πιο άμεσης καταβολής όλων των εκκρεμών συντάξεων ,που όπως φέρεται αγγίζουν ένα αριθμό πάνω απο 400.000,εκτός των άλλων ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

Πως μπορεί να επιτευχθεί λοιπόν αυτο ,οταν στον προϋπολογισμό τον φετινό του 2021 στην πρόβλεψη για την καταβολή νέων συντάξεων ,το πόσον ειναι σχεδόν το ίδιο με πέρυσι ,που οχι δεν λύθηκε αλλα διογκώθηκε το προβλημα?

Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτο ,οταν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (εθνικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης )και λόγω της πανδημίας και δεν λειτουργούν επαρκώς αλλα και ειναι αποψιλωμένες και με ελάχιστο για τον όγκο των εκκρεμότητων προσωπικό ?

Με φακιρικά και μαγικά?

Η κυβέρνηση της Δεξιάς πρέπει να σταματήσει να ψεύδεται ,(Γνωριζουμε οτι οι προτεραιότητες της ειναι άλλες )ανακυκλώνοντας την ελπίδα σε πάνω απο 400.000 χιλιάδες ανθρώπους που δοκιμάζονται στην κρίση και περιμένουν απο το καθυστερημένο και αποστερημένο δικαίωμα των κόπων μιας ζωής ,για να επιβιώσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες τους.

Να σημειωθεί ,οτι οι καθυστερήσεις αυτές σε πολλές περιπτώσεις αποβαίνουν μοιραίες και για την ίδια την ζωή τους ,χωρίς να προλαβαίνουν να γευτούν το δικαίωμα τους .

Εκτός αν η κυβέρνηση ,κάτι που δεν πιστεύω ,εχει το δόγμα που έχουν και είχαν και κάποιοι άλλοι στο μυαλό τους ,χωρίς να το διατυπώνει δημόσια της μείωσης του συνταξιοδοτικού κόστους με αλλο τροπο.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει και να βρει τον τροπο ,είτε εξοφλώντας όλους τους συνταξιούχους που παίρνουν μονο την προκαταβολή εδω και μερικά Χρονια και οχι ολόκληρο το ποσό της σύνταξης ,αλλά καταβάλλοντας και σε όλους τις συνταξεις που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ απο τους κόπους τους που φθάνουν χρονικά με τις καθυστερήσεις μέχρι και 7 χρόνια ,αλλα να ολοκληρώσει και να ρυθμίσει και κάθε άλλη Ασφαλιστικη εκκρεμότητα προς όφελος του κάθε ασφαλισμένου.

Ολα αυτα λοιπόν εάν υλοποιηθούν ,θα βοηθήσουν και τους ανθρώπους με τις οικογένειες τους αλλα και την αγορά και την οικονομία.

Γιατί αν λάβουμε υπ όψιν μας ,οτι η κρίση της πανδημίας στην οικονομία μεταφράζεται σε κρίση ζήτησης ,οτι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι ,τα χρήματα αυτά δεν θα τα φυλάξουν σε σεντούκια ,αλλά θα τα καταναλώνουν άμεσα ,τότε πρέπει να γίνεται άμεσα αντιληπτό οτι αποτελούν μια μεγάλη και παράλληλη βοήθεια στην αγορά και στην οικονομία.

Δώστε λοιπόν επιτέλους τις εκκρεμείς συνταξεις.

Αποδώσετε τα δικαιώματα μιας ζωής.

Η ζωή των ανθρώπων αυτών τις απαιτεί άμεσα.

Μην εξαπατάτε άλλο με κάλπικες και ψεύτικες δεσμέυσεις τους Εν αναμονή συνταξιούχους.

Φτάνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter