Καρχιμάκης για υπόθεση Φουρθιώτη: Σοβαρό πλήγμα για τη Δημοκρατία και τις συνθήκες της ελεύθερης δημοσιογραφίας

Καρχιμάκης για υπόθεση Φουρθιώτη: Σοβαρό πλήγμα για τη Δημοκρατία και τις συνθήκες της ελεύθερης δημοσιογραφίας

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Καρχιμάκης, χαρακτηρίζει ως «πλήγμα για την ποιότητα της Δημοκρατίας» τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση Φουρθιώτη, καλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη να φροντίσει ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, αλλά και να μετατραπεί σε «ασπίδα για τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ και υπηρετούν την αλήθεια» η αλληλεγγύη όλων.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε τα εξής στη δήλωσή του:

Αυτό που συμβαίνει με την υπόθεση Φουρθιώτη είναι σοβαρό πλήγμα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας αλλά και για τις συνθήκες ελεύθερης και αιχμηρής δημοσιογραφίας.

Να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά υπάρχει ένας “Κύριος” , ο οποίος φέρεται να μπορεί να παραγγέλνει ένοπλες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων. Τα πράγματα είναι απλά.

Πρώτον να φροντίσει η κυβέρνηση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και με πλήρη διαφάνεια.

Δεύτερον να σταματήσει η στοχοποίηση μερίδας του τύπου από ορισμένους πολιτικούς χώρους με όρους “οπαδισμού”. Τέτοιες πρακτικές δημιουργούν τις συνθήκες για την στοχοποίηση δημοσιογράφων και από το παρακράτος.

Τρίτον και βασικότερο, να γίνει η αλληλεγγύη μας ασπίδα για τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ και υπηρετούν την αλήθεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter