Σε ανοιχτή εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών στη Λευκάδα μίλησε και η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών.
«Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι το κρατικό έγκλημα ήταν η αφετηρία για να ξεδιπλώνεται η σαπίλα του πολιτικού συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά και είπε ότι «τίποτα δεν μας πτοεί. Τι άλλο να χάσει κάποιος που έχει χάσει ήδη τα πάντα; Τίποτα. Μόνο να πετύχει τη δικαίωση. Ας πιάσαμε πάτο, σηκώσαμε κεφάλι».
«Όλοι οι ένοχοι υπουργοί βαφτίζονται αθώοι σε θεατρινίστικες Προανακριτικές. Τα έχουμε ακούσει όλα, αλλά δεν έχουμε ακούσει ακόμα έστω μια ειλικρινή συγνώμη. Για υποθέσεις διαφθοράς, σε άλλα κράτη οι υπουργοί παραιτούνται. Η πολιτική από λειτούργημα, έγινε έγκλημα στην Ελλάδα», ανέφερε επίσης, μιλώντας για τα όσα έγιναν μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο Άρης Σταμάτης, πρώην μηχανοδηγός της Hellenic Train, που είπε: «Ζητήσαμε για την επανεκκίνηση των τρένων να λειτουργούν τα συστήματα στο 100% και μας έστειλαν στον ψυχίατρο. Τα συστήματα ασφαλείας των τούνελ δε λειτουργούσαν, η εγκατάλειψη ήταν ολική».
Επιπλέον, μίλησε ο Γιώργος Κατωπόδης, πατέρας τραυματία, ο οποίος είπε «ο γιος μου δεν είναι έτοιμος να μιλήσει, τόσο καιρό μετά για το δυστύχημα», ενώ μίλησε για «ομάδες αλητείας» που στοχοποιούν τους συγγενείς των θυμάτων και πρόσθεσε πως ο γιος του ήταν εγκλωβισμένος με ένα βαρύ σίδερο μετά το δυστύχημα, ενώ στα πόδια του έχασε τη ζωή της ένα από τα 57 θύματα.
Τέλος, τον λόγο πήρε και η Όλγα Χαρπίδου, συνήγορος των συγγενών, η οποία ανέφερε ότι τόσο οι παρόντες όσο και οι άλλοι συγγενείς θυμάτων «αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα»., ενώ μίλησε και για την πυρόσφαιρα μετά τη σύγκρουση, τονίζοντας ότι δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη για ένα γεγονός στο οποίο γνωρίζουμε ότι έχουν χαθεί άνθρωποι.
«Ένα από όλα αυτά τα συστήματα να λειτουργούσε, δεν θα ήμασταν εδώ να συζητάμε για το δυστύχημα», επισήμανε η κυρία Χαρπίδου.
Επισήμανε επίσης ότι οι Αρχές δεν αντιμετώπισαν τον τόπο ως τόπο εγκλήματος, αλλά ως κάτι που έπρεπε να κρύψουν.
«Οι Anubis είναι εκπαιδευμένοι, με εκπαιδευμένα σκυλιά και τους είπαν ότι δε τους χρειάζονται. Ενάμισι χρόνο μετά βρήκαν στο Κουλούρι και στα Πηγάδια ιδιόκτητο ακίνητο του ανθρώπου που μετέφερε τα “μπάζα”, όπως τα ανέφεραν. Βρήκαν βιολογικό υλικό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία σύγκρουση».
«Το μπάζωμα κόστισε 650 χιλιάδες ευρώ και πληρώθηκε άμεσα», υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στα όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Ο Τραμπ διαγνώστηκε με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανοί νομοθέτες θα ζητήσουν «μπλόκο» στα F-35 προς την Τουρκία
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή – Κουτσούμπας σε Κυρανάκη: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Δεν ντρέπεστε;»
Η Ευρώπη καίγεται, αλλά επενδύει στον πόλεμο
Αναβρασμός στο στράτευμα με τις έκτακτες μεταθέσεις – Οι ευθύνες Δένδια δεν κρύβονται