Κασιμάτη υπέρ Κασσελάκη: «Το κόμμα ανήκει πρώτα στα μέλη όχι στη συλλογική ηγεσία»

Κασιμάτη υπέρ Κασσελάκη: «Το κόμμα ανήκει πρώτα στα μέλη όχι στη συλλογική ηγεσία»

«Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA. Γιατί το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα Μέλη —όχι στη συλλογική ηγεσία που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και, προκειμένου για τη διατήρηση του εσωκομματικού status quo, θέλει να επαναλαμβάνεται επίμονα η πεπατημένη που μας οδήγησε στο 17% και παρακάτω…».

Αυτά τονίζει σε ανάρτηση της η βουλευτής Β´ Πειραιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίνα Κασιμάτη.

«Ο σ. Αλέξης Τσίπρας δεν “παρέδωσε στον διάδοχό του”» λέει, σχολιάζοντας έμμεσα τα όσα υποστήριξε το πρωί η Όλγα Γεροβασίλη και υποστηρίζει πως «προτάχθηκαν οι φατριασμοί αντί της Πολιτικής» όταν τα Όργανα του κόμματος αρνήθηκαν το καλοκαίρι τη σύγκληση του Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης: Όλγα Γεροβασίλη: Ζητά έκτακτη σύγκληση ΠΓ και ΚΕ για το ερωτηματολόγιο στο iSYRIZA

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη:

«Για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA. Γιατί το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα Μέλη —όχι στη συλλογική ηγεσία που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και, προκειμένου για τη διατήρηση του εσωκομματικού status quo, θέλει να επαναλαμβάνεται επίμονα η πεπατημένη που μας οδήγησε στο 17% και παρακάτω…

Επειδή λοιπόν οι απόψεις είναι ελεύθερες, αλλά τα γεγονότα ιερά, αυτά συνοπτικά έχουν ως εξής:

1. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ. Στέφανος Κασσελάκης έλαβε εντολή ηγεσίας του κόμματος από τα χιλιάδες μέλη. Από τους πολίτες δηλαδή, που πείστηκαν από την υποψηφιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια χαμένη υπόθεση, και τελικά προσήλθαν στην κάλπη για να τον υπερψηφίσουν ως νέο και αξιόπιστο πρόσωπο και για να ανατάξουμε μαζί τους, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί, ένα κόμμα σε μεγάλη πτωτική φορά ήδη τον Σεπτέμβριο ‘23, αφού προηγουμένως είχε αποδοκιμαστεί ηχηρά σε βαθμό case study χάνοντας το 1/2 της εκλογικής του δύναμης από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

2. Ο σ. Αλέξης Τσίπρας δεν «παρέδωσε στον διάδοχό του». Με στάση αξιοπρέπειας παραιτήθηκε τον Ιούνιο ‘23 στην Εκτελεστική Γραμματεία και στη συνέχεια, ολομόναχος, μέσα από μια παγωμένη αίθουσα στο Ζάππειο μίλησε στο πανελλήνιο, καθώς και στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για έναν ιστορικό κύκλο του κόμματος «που έχει πια κλείσει», μεταξύ άλλων καλώντας μας: «να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε είναι άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα».

3. Τα ενδιάμεσα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή, από τον Ιούλιο του 2023 α ρ ν ή θ η κ α ν κατά πλειοψηφία την άμεση σύγκληση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, του Συνεδρίου, και τον εσωκομματικό διάλογο για τα αίτια της ήττας, που θα λειτουργούσε ως γνώμων και θα επέτρεπε την εξαγωγή χρήσιμων και ασφαλών συλλογικών συμπερασμάτων για τον ιδεολογικοπολιτικό επανακαθορισμό της πορείας και της ταυτότητας του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι προτάχθηκαν ξανά οι φατριασμοί αντί της Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος τώρα και ενόψει του 4ου Συνεδρίου απευθύνει νέο ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, τα μέλη μας αλλά και όσους θέλουν να γίνουν μέλη, να διαμορφώσουμε από κοινού, από τα κάτω, με τρόπο διαφανή, δημοκρατικό, συντεταγμένο και συλλογικό, τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που θα εκφράσει πλειοψηφικά και γνήσια τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, τις ελπίδες και την προοπτική του ελληνικού λαού.

Συμμετέχουμε όλες, όλοι, όλ@ μπαίνοντας στον iSYRIZA»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter