Kaspersky: Κατά την πανδημία το 43% των επικεφαλής ΜΜΕ δεν απέλυσαν με οποιοδήποτε κόστος

Kaspersky: Κατά την πανδημία το 43% των επικεφαλής ΜΜΕ δεν απέλυσαν με οποιοδήποτε κόστος

Μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την αρχή της πανδημίας αποκαλύπτει πως η διατήρηση των θέσεων εργασίας ήταν η πιο σημαντική προτεραιότητα σχεδόν για τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως (43%). Ωστόσο, επιτακτικότερη πρόκληση αποτέλεσε η εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων υπό τις καινούργιες συνθήκες (53%).

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, η επιχειρηματική απόδοση επηρεάζεται άμεσα από την ικανοποίηση των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εργασιακή ικανοποίηση και η αφοσίωση των εργαζομένων απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο. Μια ισχυρή ομάδα είναι πιο πιθανό να είναι ανθεκτική στην κρίση και να αντιμετωπίσει καλύτερα τις συνθήκες lockdown, τους κινδύνους «μόλυνσης», καθώς και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Ως αποτέλεσμα, η διατήρηση των ομάδων έγινε προτεραιότητα για τις εταιρείες, παρόλο που πολλές αντιμετώπισαν περικοπές προϋπολογισμού (38%), μείωση αμοιβών ή ωρών εργασίας (35%) ή προσωρινά κλειστά γραφεία ή υποκαταστήματα (34%). Το ίδιο ισχύει και σήμερα, με το 42% των οργανισμών να σχεδιάζουν να αυξήσουν το κόστος προσωπικού, όπως οι μισθοί και οι παροχές για το επόμενο έτος.

Όπως έδειξε η έρευνα, η αύξηση των μισθών στο επίπεδο πριν από την εμφάνιση της COVID 19 ή ακόμη και η αύξησή τους θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα καλύτερα ταλέντα, αποφεύγοντας την αναγκαιότητα πραγματοποίησης προσλήψεων.

Η διατήρηση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και της ικανοποίησης των εργαζομένων, μεταξύ άλλων, εξαρτήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες προσαρμόστηκαν στις νέες και ακραίες συνθήκες εργασίας. Ως εκ τούτου, κορυφαία προτεραιότητα για τις περισσότερες εταιρείες (53%) αποτέλεσε η παροχή νέων τεχνολογιών, εξοπλισμού και υπηρεσιών επικοινωνίας και συνεργασίας για τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην εξ’ αποστάσεως λειτουργία, επιτρέποντας στους εργαζομένους να εργάζονται από απόσταση ή με υβριδικό τρόπο.

Σημαντική η εκπαίδευση για την ψηφιακή ασφάλεια

«Για τη διάσωση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, η αναδιαμόρφωση των διαδικασιών εργασίας αποτέλεσε μονόδρομο για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων. Ευτυχώς, σήμερα διατίθενται πολλές εύχρηστες υπηρεσίες, ακόμη και δωρεάν, ώστε αυτό να μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και αν οι εταιρείες δεν διαθέτουν ειδικό IT administrator ή επιπλέον προϋπολογισμό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται με ασφάλεια και πως οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε θέματα ασφάλειας – όχι μόνο για τη διευκόλυνση του έργου τους, αλλά και για την προστασία της επιχείρησής τους από κυβερνοαπειλές», δήλωσε σχετικά ο Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager στην Kaspersky.

Τα συνιστώμενα μέτρα

Η Kaspersky συνιστά μια σειρά μέτρων προκειμένου οι leaders των επιχειρήσεων να εξασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους:

– Συμβουλευτείτε τις δωρεάν κατευθυντήριες γραμμές για τη συρρίκνωση του κόστος των υπηρεσιών IT, την ασφαλή αλληλεπίδραση με πελάτες, τη συνεργασία με ελεύθερους επαγγελματίες και πολλά άλλα στην πλατφόρμα Kaspersky Cybersecurity On a Budget. Δεν απαιτούν παραπάνω από λίγα λεπτά ανάγνωσης και είναι εύκολο να εφαρμοστούν.

– Αφού θεσπιστούν διαδικασίες, εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν βασικές πρακτικές ασφαλείας για απομακρυσμένη εργασία, όπως ασφαλείς τρόπους διαχείρισης λογαριασμών και κωδικών πρόσβασης και αποφυγή απατών τύπου phising μέσω διαδικτύου ή mail. Η Kaspersky και το Area9 Lyceum δημιούργησαν ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να εργάζονται με ασφάλεια από το σπίτι.

– Υπάρχουν διάφορα προϊόντα ασφάλειας που διασφαλίζουν την ασφαλή χρήση των υπηρεσιών cloud – messengers, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εργαλείων συνεργασίας. Το Kaspersky Endpoint Security Cloud είναι ένα από αυτά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter