Κασσελάκης: Δεν συνάντησα την κυβέρνηση του Ισραήλ επειδή συνειδητά προκαλεί δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων (Video)

Κασσελάκης: Δεν συνάντησα την κυβέρνηση του Ισραήλ επειδή συνειδητά προκαλεί δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων (Video)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Conference League, απάντησε για το ταξίδι του στην Παλαιστίνη και την κριτική που δέχεται από τη ΝΔ.

«Δείχνει μια μεγάλη ανησυχία εκ μέρους της ΝΔ το γεγονός ότι πριν καλά πάω σε εμπόλεμη ζώνη, άρχισαν την καραμέλα περί σέλφι. Εάν θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης ότι όταν φτάνεις σε μια περιοχή που το πρωί έρχονται ρουκέτες και αργότερα το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους και παιδιά, πως αυτή η περιοχή είναι περιοχή για σέλφις, μάλλον έχει λάθος ορισμό για τον προορισμό των διακοπών. Προφανώς ο ίδιος έχει εμπειρία από την Όαση Σίβα, που πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Παλαιστίνη πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα[…] Το 75% της Γάζας έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Πώς αυτό είναι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας; Εγώ θα έλεγα πρόκειται για μια εθνοκάθαρση, αν όχι για μια γενοκτονία. Μου λέτε γιατί δεν πήγα να συναντήσω την κυβέρνηση του Ισραήλ. Δεν μπορώ να συναντήσω αυτή τη στιγμή μία κυβέρνηση η οποία συνειδητά, προκαλεί δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων και δολοφονεί με αυτό τον τρόπο» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Είναι καλό η Ευρωπαϊκή Ένωση να σηκώσει ανάστημα και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αναγνωρίσουν τώρα το κράτος της Παλαιστίνης, όπως έχει κάνει η Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία».

«Δίχασαν κόσμο»

«Εάν όντως ο πρωθυπουργός διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είμαι σίγουρος ότι θα βρει ευήκοα ώτα στην τωρινή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» είπε μετά από σχετική ερώτηση και επιτέθηκε στα στελέχη της ΝΔ:

«Εκείνοι εργαλειοποίησαν αυτό το ζήτημα, δίχασαν κόσμο, τον κατέβασαν στους δρόμους και φόρεσαν την περικεφαλαία το 2019 και έκτοτε όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα (ο πρωθυπουργός) για να κυρώσει τις θετικές πλευρές αυτής της συμφωνίας, αλλά αντ’ αυτού αυτή τη στιγμή έρχεται και μας λέει «είναι μια επιζήμια συμφωνία, αλλά την τηρώ».

Εάν είναι επιζήμια συμφωνία, ας πάει στο VMRO, το οποίο είναι εξάλλου και όμορο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ας πάει εκεί πέρα να συμφωνήσουν μια επωφελή συμφωνία…»

«Κύριε πρωθυπουργέ ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει;»

Για το θέμα των Τεμπών και το βίντεο που ανήρτησε και μιλά για συγκάλυψη ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Το βίντεο είναι ρεπορτάζ ενός μεγάλου σταθμού, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν παίχτηκε στα μίντια της προπαγάνδας της ΝΔ. Είναι ένα ρεπορτάζ το οποίο πρέπει να απαντηθεί. Γιατί όντως είναι έγκλημα. Όταν ήμουν στο στρατόπεδο και άκουγα στη Βουλή τον πρωθυπουργό να αναλύει το ζήτημα των Τεμπών, είπε ότι εάν δεν είχε κάνει λάθος ο σταθμάρχης, αυτή τη στιγμή θα ζούσαν αυτά τα παιδιά, θέλοντας να καταλογίσει εκεί το ανθρώπινο λάθος. Με την ίδια λογική, εάν δεν είχε αμελήσει τις έγγραφες προειδοποιήσεις ο κ. Καραμανλής για δύο χρόνια θα ζούσαν σήμερα αυτά τα παιδιά. Γιατί δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας:

«Γίνεται λοιπόν μια μυστική σύσκεψη στην οποία αποφασίζεται ένα μπάζωμα. Να πεταχτούν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια και να καλυφτούν στοιχεία… Αυτό λέει το ρεπορτάζ και δεν έχω δει καμία διάψευση. Αυτή η απόφαση για το μπάζωμα κόστισε 700.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Αν έφτιαχναν την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα θα ήταν 200.000 ευρώ. Εάν το είχανε κάνει αυτό, θα είχαν σωθεί αυτά τα παιδιά. Άρα τώρα παίρνουν μια απόφαση να μπαζώσουν, δήθεν για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες αργότερα. Μπάζωναν επί τρεις μέρες, χωρίς να το ξέρει ο ελληνικός λαός και έκρυψαν αυτή τη συνάντηση. Και η ερώτηση που πρέπει να ρωτάει όλος ο λαός – γιατί είναι η αξιοπιστία του συστήματος, είναι η αξιοπρέπεια του λαού μας – είναι, “κύριε πρωθυπουργέ ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι;” Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός ναι ή όχι, αν γνώριζε για το μπάζωμα πριν γίνει; Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς στα μίντια αυτή την ερώτηση;».

Αμέσως μετά συνέχισε την επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Είσαι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, μπορείς να προβείς σε άρση του απορρήτου των στελεχών σου, να ξέρουμε τι ακριβώς γινόταν. Δεν το κάνει. Δεν σέβεται τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Αυτό είναι η αλαζονεία του 41%. “Πήρα 41%”, όπως μου είπε και εμένα στη Βουλή. Ε λοιπόν, στις 9 Ιουνίου, αυτή η αλαζονεία θα πάρει την απάντησή της από τον ελληνικό λαό. Δεν πάει άλλο. Όπως υπάρχει και το ψέμα περί ακρίβειας που έλεγε προεκλογικά ότι ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Μετά λέει τη χώρα μπανανία».

«Έντιμη η διακυβέρνηση του 2015»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για το 2015: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε αυτό που ήθελε η κοινωνία να κάνει. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πεινούσαν, άνθρωποι που ήταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ήταν 300.000 οικογένειες με δύο γονείς και δύο παιδιά, άνεργοι. Ήταν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ασφάλιση υγείας. Τι έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έπρεπε να κάτσει να χάσουν τη ζωή τους όλοι και μετά να έρθει όποιος έχει χρήματα που έχει κλέψει από το κράτος, να αγοράσει τη χώρα στα φτηνά; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό το οποίο η κοινωνία εκείνη τη στιγμή αισθανόταν ότι έπρεπε να γίνει απέναντι στην Ευρώπη. Έγιναν λάθη, τα είχε παραδεχτεί ο προκάτοχός μου πολλές φορές. Από εκεί και πέρα όμως, άφησε 37 δισεκατομμύρια στα ταμεία. Έχω κατηγορήσει το ύψος του μαξιλαριού αυτού, έπρεπε να είναι χαμηλότερο. Το έχω πει αυτό, αλλά αυτό πάει να πει ότι είχε μια έντιμη διακυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για τεράστια αισχροκέρδεια στο ρεύμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό και δεσμεύθηκε για ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας.

«Πού βρίσκει τα χρήματα η ΝΔ;»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για την επόμενη μέρα του κόμματος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανανεωθεί. Εκεί που μας θεωρούσαν τελειωμένους, έχουμε σηκώσει ανάστημα. Θα έχουμε καταστατικό Συνέδριο το φθινόπωρο. Θα εκσυγχρονιστεί όλη η δομή του κόμματος. Το κόμμα μεγαλώνει. Είναι το μόνο ανεξάρτητο οικονομικά κόμμα στην Ελλάδα. Σας υπόσχομαι ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση σε μηχανισμούς συμφερόντων» είπε και έστρεψε τα πυρά του προς τη ΝΔ:

«Μπορεί κάποιος να μας πει που βρίσκει τα χρήματα η Νέα Δημοκρατία να πληρώνει και τον σύμβουλό της της και αυτές τις online διαφημίσεις; Που εμείς που δεν έχουμε 1 ευρώ οφειλή δεν μπορούμε να πληρώσουμε αντίστοιχα ποσά; Εάν έχουμε αποκτήσει ανοσία στην αδιαφάνεια και στα συμφέροντα, στο δημόσιο χρήμα και στις κομματικές χρηματοδοτήσεις, προφανώς δεν θα αλλάξει τίποτα. Εάν τα κόμματα είναι βασισμένα σε μαύρα κονδύλια που δεν φαίνονται για να κάνουν τις καμπάνιες τους και τις διαφημίσεις τους, είναι καιρός να αλλάζει αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στο Ισραήλ, αν δεν σταματήσει την επίθεση στη Γάζα

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Καταλύτης» εξελίξεων η επιστολή Ράμμου σε Ανδρουλάκη

Πολάκης για Κικίλια: «Ξεφτιλίζει αξιωματικούς της Πυροσβεστικής» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter