Κασσελάκης: Εξοπλιστικά και μισθοί στρατιωτικών στο επίκεντρο της συνάντησης με Δένδια

Κασσελάκης: Εξοπλιστικά και μισθοί στρατιωτικών στο επίκεντρο της συνάντησης με Δένδια

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνική Άμυνας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν τα εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η αγορά αεροσκαφών F-35 αξίας 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Για εμάς τα εθνικά θέματα και η άμυνα της χώρας δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Έλληνα και έτσι το αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον υπουργό Νίκο Δένδια, και συμπλήρωσε:

«Όσον αφορά στα εξοπλιστικά, είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε ποια συμφωνία θα έχει η Ελλάδα. Αναδείξαμε τα ζητήματα για την αμοιβή των στρατιωτικών και τον οικογενειακό τους σχεδιασμό, που έχουν μείνει πίσω, και συγχρόνως ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των αμυντικών υποδομών της χώρας».

«Κατά τη συνάντησή μας ανέφερα στον κ. Κασσελάκη ότι η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και ότι είναι αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον θυρεό του υπουργείου. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αντώνιος Οικονόμου και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Τα τρία κριτήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά

Όπως έχει τονίσει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, τα κριτήρια που εξετάζει η Κουμουνδούρου για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι τρία:

  • Να ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες στη βάση ενός ολοκληρωμένου και μελετημένου σχεδιασμού που να στηρίζεται στην προτεραιοποίηση, στις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και στη διαφάνεια.
  • Να υπάρχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην καθίστανται απλοί πελάτες ξένων αμυντικών βιομηχανιών αλλά να δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τη χώρα τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.
  • Να πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της αναγκαίας ανάπτυξης του κοινωνικού της κράτους.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Σ

Μετά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων όπου και ξεναγήθηκε.

«Η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στην αποτρεπτική και αμυντική ανάγκη που έχει η Ελλάδα είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες βιομηχανίες, ώστε να είναι και εύρωστες και αποτελεσματικές. Αυτό να το θεωρήσετε δεδομένο» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Αθανάσιος Τσιόλκας, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την «παλαιότερη αμυντική βιομηχανία» της Ευρώπης, η οποία αφενός εξοπλίζει με πυρομαχικά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφετέρου προχωρά και σε εξαγωγές.

Διαβάστε επίσης: Κύρτσος: «Φιάσκο του Μαξίμου» μετά τον υπερεξοπλισμό της Τουρκίας από τις ΗΠΑ

F-35: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την πανάκριβη αγορά – Τι ισχύει με τα όπλα που «ξεφορτώνονται» οι ΗΠΑ;

Αποστολάκης για αγορά F-35: Εχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς στην Τουρκία για τα F-16;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter