Κασσελάκης: Με ανατροπή συσχετισμών στις ευρωεκλογές τα πάντα θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα (Ηχητικό)

Κασσελάκης: Με ανατροπή συσχετισμών στις ευρωεκλογές τα πάντα θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα (Ηχητικό)

Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πόλη, όπου ρωτήθηκε για τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο:

«Το πρώτο είναι ένας θυμός, μία απογοήτευση, μία οργή για την κατάσταση των πραγμάτων σήμερα. Αυτό το οποίο υπενθυμίζω στον κόσμο είναι ότι κάποιος κυβερνάει εδώ και πέντε χρόνια. Εάν δεν είσαι ικανοποιημένος, δεν είσαι ικανοποιημένη, με αυτό το οποίο βιώνεις καθημερινά, τότε μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα, είτε πρόκειται για τις καθυστερήσεις στο μετρό, είτε για το Fly Over, είτε για την έλλειψη πρασίνου, είτε για την ακρίβεια φυσικά. Δεν είναι κάτι το οποίο έχει προκύψει τώρα, σε ένα κενό πολιτικής. Υπάρχει επί 5 χρόνια μια πορεία και μάλιστα με πολλά δισεκατομμύρια από την Ευρώπη να έχουν βοηθήσει, υποτίθεται, αυτά τα 5 χρόνια» είπε και συνέχισε:

Δεύτερο μήνυμα το οποίο λαμβάνω όλη την ώρα, είναι ότι ο κόσμος θέλει “φρέσκο αέρα” στην πολιτική. Έχει πάψει να πιστεύει στην πολιτική ως ένα μέσο για να βελτιώσει τη ζωή του και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, γιατί δεν έχουμε άλλο μέσο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιώσουμε τη ζωή μας έξω από την πολιτική […] Άρα, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να αισθανθεί ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Αυτή είναι η επαφή την οποία καλλιεργώ και εγώ και όλο το ψηφοδέλτιό μας, το οποίο πραγματικά κι εκείνο “λιώνει τα παπούτσια”, συναντά κόσμο, καταγράφει προβλήματα, τα στέλνει στα κεντρικά του κόμματος για ανατροφοδότηση. Άρα, υπάρχει κάτι κινηματικά και νομίζω ότι σιγά-σιγά ο κόσμος βλέπει ότι είναι μία διαφορετική κουλτούρα, από αυτό που έχει συνηθίσει».

«Προσπαθώ να προσφέρω»

Στη συνέχεια τόνισε ότι έχει ανοίξει Γραφείο Προέδρου στην Θεσσαλονίκη και δεσμεύθηκε πως μετά τις εκλογές θα περνά αρκετές μέρες κάθε μήνα στην πόλη, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να τον γνωρίσει καλύτερα.

«Ξέρετε, καταλαβαίνω ότι πριν από ένα χρόνο ελάχιστοι με ξέρατε. Το καταλαβαίνω. Και τώρα ίσως να με γνωρίζετε επιφανειακά, με την έννοια ότι υπάρχει πάρα πολλή δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπό μου. Αλλά, η πραγματικότητα είναι ότι αν κάποιος περάσει χρόνο μαζί μου, όταν εγώ περνάω χρόνο με τον κόσμο, συνειδητοποιούν ότι σκέφτομαι και βρίσκω δημιουργικές λύσεις, προσπαθώ να είμαι ενωτικός και ότι προσπαθώ να προσφέρω. Άρα, νομίζω ότι αν με την παρουσία μου εδώ το καταλάβει αυτό ο κόσμος, πιστεύω ότι θα μας ανταμείψει» είπε μεταξύ άλλων.

«Για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα ότι είμαι εδώ στην πατρίδα μου για να είμαι χρήσιμος. Έχω επιστρέψει στην πατρίδα μου γι’ αυτό τον λόγο. Πιστεύω ότι ειδικά στο κομμάτι της οικονομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης, μπορώ πραγματικά να προσφέρω πάρα πολλά. Διότι έχω πετύχει σε πολύ ανταγωνιστικά πεδία στο εξωτερικό, καταλαβαίνω τα ζητήματα βαθιά και πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος με εμπειρία στην επιχειρηματικότητα να είναι στο τιμόνι της χώρας. Δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, απ’ όσο γνωρίζω, στην Μεταπολίτευση. Θα ήταν πολύ σημαντικό η χώρα μας να μπορούσε να έχει κάποιον στην πρώτη γραμμή της πολιτικής που να έχει περάσει από την πρώτη γραμμή της οικονομίας και να καταλαβαίνει πως μπορεί να συνδεθεί η υγιής επιχειρηματικότητα με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνικό κράτος. Η επαφή μου με τον κόσμο από άλλες παρατάξεις, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μέρος αυτού που είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να μονιάσει τη χώρα, δεν είμαι εδώ για να διχάσω τη χώρα, θέλω να την μονιάσουμε, με την ελπίδα να πορευτούμε όλοι μαζί, να γίνουμε η καλύτερη χώρα που μπορούμε να γίνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι πάμε πάρα πολύ καλά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για τον στόχο της πολιτικής ανατροπής που έχει θέσει:

«Αυτό το οποίο χτίζουμε πιστεύω ότι έχει πολύ στέρεα θεμέλια και θα συνεχίσει να χτίζεται. Μη ξεχνάτε ότι μας είχανε περάσει για πεθαμένους πριν από τρεις μήνες, και έκτοτε έχει επέλθει μια τεράστια αλλαγή και νομίζω έχουμε πάρα πολύ αέρα από πίσω μας, ούριους ανέμους, άρα πιστεύω ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Όπως έχω πει και σε άλλη μου συνέντευξη, θα ήμουνα πολύ ικανοποιημένος εάν μπορούσαμε να περάσουμε το 20%. Φυσικά, εάν η ΝΔ είναι στο 30% ή πιο κάτω καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία τελείως διαφορετική πολιτική πραγματικότητα από την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν έχουμε μία τέτοια ανατροπή συσχετισμών, πιστεύω ότι τα πάντα αλλάζουν από την επόμενη μέρα και ότι το μήνυμά μας, για μια πιο δίκαιη φορολογική πολιτική ή για την ακρίβεια, – όπου δεν μειώνουν το ποσοστό κέρδους στο ρεύμα, δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στο 0% στο ψωμί, στο γάλα, είναι πολιτικές επιλογές αυτές- οι πολιτικές προτάσεις μας, θα ασκήσουν άλλη μορφή πίεσης από εδώ και πέρα. Τα βλέπετε στα σποτάκια μας στην τηλεόραση. Στην ασφάλεια, στην εγκληματικότητα, δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε γυναικοκτονίες κάθε εβδομάδα και να μην κάνουμε τίποτα και να παριστάνουμε πλέον ότι αυτό είναι μέρος της κοινωνίας μας. Δεν είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας αυτό το έγκλημα, ειδικά σε τέτοια επαναλαμβανόμενη βάση» είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: «Απαγορευμένη η αναφορά στα Τέμπη από τα ΜΜΕ με εντολή και απειλή Μαξίμου» (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις: Εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα σε Γάζα και Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο Μπάιντεν: Φοιτητές ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, του γύρισαν την πλάτη (Video)

Παίδων Αγία Σοφία: Τέλος τα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στα γεύματα της μαζικής δηλητηρίασης μαθητών

Γυναικοκτονία Μενίδι: Στη φυλακή ο 50χρονος – Ομολόγησε την πράξη του

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter