Κασσελάκης: «Μόλις γίνω πρωθυπουργός θα καταργήσω τα βουλευτικά προνόμια» – Τι είπε για τον Τσίπρα (Video)

Κασσελάκης: «Μόλις γίνω πρωθυπουργός θα καταργήσω τα βουλευτικά προνόμια» – Τι είπε για τον Τσίπρα (Video)

«Πρέπει στις 9 Ιουνίου ο κόσμος να δείξει ότι, υπάρχει μια δυνατή αντιπολίτευση, η οποία μπορεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Λιάγκα στις Σπέτσες.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, είπε ότι «το πρώτο που θα κάνω είναι η κατάργηση των πολιτικών ασύλων, της βουλευτικής ασυλίας και των βουλευτικών προνομίων. Θεωρώ ανήθικο να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων».

«Το δεύτερο είναι το ΕΣΥ… Για μένα είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Αν μου συμβεί κάτι, δεν θέλω να πάω στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Όταν μου λένε: να σε δούμε πρωθυπουργό, τους λέω: θα γίνουμε πρωθυπουργός. Ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να κυβερνά μόνος του…».

«Αυτό που κάνουμε είναι ένα κίνημα για να αλλάξει την ιστορία της χώρας μας και θα πετύχει», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι οι υπόλοιποι αρχηγοί «έχουν προσωπικές ατζέντες».

«Δεν θα επιστρέψει ο Τσίπρας»

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως θεωρεί ότι ποτέ δεν τον αμφισβήτησε, τον αποκάλεσε «σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ» και αποκάλυψε πως με τον πρώην πρωθυπουργό μιλάνε μία με δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ξαναγυρίσει στην ενεργή πολιτική, ούτε θα διεκδικήσει την προεδρία κάποιου κόμματος.

«Να πάρουμε πάνω από 20%…»

«Είναι ξεκάθαρο ότι εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο πολιτικής που για πρώτη φορά αφουγκράζεται τον πολίτη» είπε για την προεκλογική εκστρατεία ενώ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε πως θα ήταν «χαρούμενος» αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει πάνω από 20% και η ΝΔ κάτω από 30%.

«Δεν ισχύει το ότι θα δώσω το πόθεν έσχες μου μετά τις ευρωεκλογές, θα το δώσω πριν από τις ευρωεκλογές» τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Έχει φτάσει η στιγμή να έρθουν πολιτικοί που θα δίνουν κι όχι θα παίρνουν από τη χώρα… Ο κόσμος δεν είναι καλά εκεί έξω. Όντως μια μερίδα πάει καλά, όμως η μεγάλη πλειονότητα δεν είναι καλά» είπε σε άλλο σημείο.

Σχετικά με την Εκκλησία είπε: «Δεν θεωρώ ότι, κάθε λέξη της Εκκλησίας είναι σωστή. Θεωρώ ότι ο χριστιανισμός είναι σωστός. Είμαι χριστιανός, πιστεύω τον Θεό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, δεν σέβομαι την πίστη του κάθε συμπολίτη μου. Και πιστεύω στους διακριτούς ρόλους του Κράτους από την Εκκλησία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter