Κασσελάκης στη ΛΑΡΚΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων – «Ζείτε την απαξίωση, δεν τη δικαιούστε» (Video)

Κασσελάκης στη ΛΑΡΚΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων – «Ζείτε την απαξίωση, δεν τη δικαιούστε» (Video)

«Είστε ο ορισμός του μόχθου» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο, που πραγματοποίησε την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Λάρυμνα όπου και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για παράταση της προθεσμίας της ειδικής διαχείρισης στη ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν για ακόμα μία φορά την ανησυχία και την αγωνία τους καθώς σε λίγες ημέρες η σύμβασή τους λήγει, με το εργοστάσιο να παραμένει κλειστό τους τελευταίους μήνες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στους εργαζομένους τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα βρίσκεται στο πλευρό τους υπογραμμίζοντας πως «αυτή η κατάσταση που ζείτε είναι απαξίωση και δεν τη δικαιούστε», ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με το ΔΣ των εργαζομένων λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για απαξίωση μιας ιστορικής βιομηχανίας, «μιας βιομηχανίας με προιόντα εξαγωγικού χαρακτήρα, μιας βαριάς βιομηχανίας που θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα στο χάρτη της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την απαξίωση τουλάχιστον 500 οικογενειών που δυστυχώς «θα περάσουν μαύρα Χριστούγεννα. «Δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας της μονάδας, δεν ξέρω καν εάν υπάρχει μελέτη από το μελλοντικό ιδιοκτήτη ή από την κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι» προσθέτοντας πως το «λιγότερο που αρμόζει στους εργαζομένους είναι η διαφάνεια, να ξέρουν τι τους περιμένει την επόμενη μέρα».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει πρόταση για την επέκταση της σύμβασης των εργαζομένων, για τουλάχιστον 12 μήνες ακόμα. «Από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο η ΛΑΡΚΟ να προσφέρει και πάλι στη βιομηχανία και να γίνει κερδοφόρα, οι άνθρωποι θέλουν να δουλέψουν, η επιχείρηση μπορεί να αποδώσει, είναι στα χέρια της κυβέρνησης επιτέλους να βρει τις λύσεις και βάλει και τον ιδιώτη και τους εργαζόμενους στο ίδιο τραπέζι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter