Κασσελάκης – Βαρθολομαίος: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για ειρήνη στη γειτονιά μας

Κασσελάκης – Βαρθολομαίος: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για ειρήνη στη γειτονιά μας

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται για τη γιορτή των Θεοφανίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και συγκεκριμένα στο Φανάρι, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, τον Γιάννη Μπουρνούς και τον Διπλωματικό σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, ο κ. Κασσελάκης τόνισε:

«Είχα την τιμή να περάσω αρκετή ώρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Παναγιότατο. Είναι μια συγκινητική ημέρα για μένα, διότι από εδώ στην Κωνσταντινούπολη, προέρχεται η οικογένεια μου. Έχω ρίζες εδώ. Από τον προπάππο μου τον Ιωσήφ, την προγιαγιά μου την Δήμητρα, την γιαγιά μου τη Στεφανία Ασλάνογλου, είναι από εδώ, την Πόλη.

Αισθάνομαι την ευθύνη που έχουμε ως Πολιτεία να προωθήσουμε τον ελληνισμό απανταχού της γης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας οικουμενικός ηγέτης, έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος, προσφυγικού και σε θέματα που αφορούν στην ειρήνη – Ουκρανία- και πιστεύω οτι η εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν ακόμα πάρα πολλά να προσφέρουν και θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε.

Εξέφρασα την αμέριστη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου και μέσα σε αυτό είναι και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, καθώς και η ενίσχυση της ομογενειακής παιδείας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη.

Για άλλη μια φορά είμαι ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκληση του και ότι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πραγματικότητα η ειρήνη φέτος, στη γειτονιά μας και στη χώρα μας, εμείς θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης – Στέφανος Κασσελάκης: Να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας και κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα (Video)

Νωρίτερα ανήμερα των Θεοφανίων, μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο Φανάρι, ο Σ. Κασσελάκης δήλωσε: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα.

Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter