Στέφανος Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

Στέφανος Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

Απάντηση στη δήλωση-βόμβα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκαλώντας όποιον θέλει να σταθεί απέναντί του, λέγοντας μάλιστα τη χαρακτηριστική φράση «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»! Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη έγινε γνωστό ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας προτίθεται να κατέλθει στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

«Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθώ και το δέχομαι, είναι ότι βιάζομαι. Αλλά βιάζομαι γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν άρχισε να δίνει την απάντησή του στις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε πριν λίγες ώρες η δήλωση Τσίπρα που τον αμφισβητεί ανοιχτά.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χρόνο και ομοψυχία. Όπως είπε συγκεκριμένα, «Χρειάζομαι χρόνο. Χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο και ΟΜΟΨΥΧΙΑ. Χρόνο να ξεπεράσουμε τη συλλογική θλίψη της συντριβής του 2023. Χρόνο να αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα», και συνέχισε: Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ – και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές».

Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας πάλι λόγο για «τρικλοποδιές» που δέχτηκε και ότι αν ο κόσμος ψήφιζε πρόσωπα και όχι κόμματα, τότε η εκλογική του επιρροή δε θα είχε πέσει από το 32% στο 18%.

«Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ».

Στο επίκεντρο οι μεγάλες προκλήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για άμεση «αντεπίθεση» που υπάρχει ανάγκη να γίνει άμεσα καθώς οι πολίτες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν πολυποίκιλους κινδύνους. «Είμαστε εδώ για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση.
Όχι κάποτε. ΤΩΡΑ. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ομιλία του, εκτός από τον κίνδυνο της αύξησης της επηροής της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κρίση της στέγασης, τη διατροφική επάρκεια που κινδυνεύει, την κλιματική και την ενεργειακή κρίση, αλλά και την στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων που οδηγεί, όπως είπε σε «στο να κερδίζουν έδαφος οι εθνικισμοί, το μίσος, ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός οι θεωρίες συνομωσίας, τα fake news, η σχετικοποίηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας».

«Ο πραγματικός εχθρός των λαών της Ευρώπης είναι η μεθοδευμένη κατεύθυνση της οργής των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που δεν έχουν, προς την ακροδεξιά. Ο στόχος όσων το κάνουν αυτό είναι να μείνει άθιχτος ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού που επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε μια κεντρώα δύναμη. Αυτό δηλαδή που κάνει στην Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας για τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.

Στ. Κασσελάκης: «Ποια Ευρώπη θέλουμε;»

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη κινήθηκε με φόντο τις ευρωεκλογές, ασκώντας σκληρή κριτική στη λειτουργία της Ένωσης.

«Θέλω να δούμε τι σημαίνει προοδευτική αντεπίθεση στην Ευρώπη και ποια είναι η δική μας θέση. Ποια Ευρώπη θέλουμε; Την αντικοινωνική Ευρώπη ή την Ευρώπη με το κοινωνικό πρόσωπο; Εμείς είμαστε με την κοινωνία.
Θέλουμε την εξαρτημένη Ευρώπη ή την αυτόνομη Ευρώπη; Εμείς είμαστε με την αυτάρκεια της Ευρώπης. Είμαστε με την Ευρώπη που αποφασίζουν λίγοι σε κλειστά δωμάτια ή με την δημοκρατική Ευρώπη; Είμαστε ξεκάθαρα με την Δημοκρατική Ευρώπη και για αυτό θα πετύχουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και για αυτό θα στείλουμε τους καλύτερους Ευρωβουλευτές μας να δώσουν την μάχη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: 

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σενάριο για κάλπες σε 2 εβδομάδες

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Υποψήφιος πρόεδρος ο Δ. Τεμπονέρας», λένε συνεργάτες του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter