Καστανίδης: Είμαστε στα όρια πλήρους θεσμικής και πολιτικής εκτροπής – «Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ

Καστανίδης: Είμαστε στα όρια πλήρους θεσμικής και πολιτικής εκτροπής – «Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Χάρης Καστανίδης υπογραμμίζοντας πως είμαστε στα όρια πλήρους θεσμικής και πολιτικής εκτροπής ενώ απέρριψε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Ακόμα, κατήγγειλε πλήρη ευτελισμό των θεσμών της επιτροπής ενώ επιβεβαίωσε εμμέσως τη στιχομυθία που είχε με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, εντός της Επιτροπής, που διέρρευσε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 της Κρήτης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για πλήρη ευτελισμό των θεσμών και των διαδικασιών της Επιτροπής από την κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία, που όπως είπε προτίμησαν τον αυτοεξευτελισμό τους, με επίκληση του απορρήτου για θέματα που αφορούν την ΕΥΠ σε μια εξέταση για την δράση ιδιωτών και παράνομων λογισμικών. Κατά αυτό το τρόπο συνέδεσαν όπως είπε ευθέως την ΕΥΠ, με την δράση παράνομων λογισμικών ιδιωτών όπως το pretador, προκειμένου πίσω από το απόρρητο να κρυφτούν οι ευθύνες κυβέρνησης και πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς, πώς θα οδηγηθούμε σε κάλπες σε αυτό το πλαίσιο των παρακολουθήσεων, σχολίασε πως τα πράγματα θεσμικά και πολιτικά είναι πολύ χειρότερα από όσο φαντάζονται οι πολίτες. Όπως είπε, είμαστε στα όρια πλήρους θεσμικής και πολιτικής εκτροπής, η Δημοκρατία είναι σε απίσχνανση.

Μάλιστα, ήταν κατηγορηματικός για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο, άλλωστε, τόνισε ότι η προηγούμενη συνεργασία «μας οδήγησε στα πρόθυρα της εκλογικής εξαφάνισης με το 4,5% μετά την συγκυβέρνηση».

Επισήμανε, μάλιστα, πως οι υποκλοπές – παρακολουθήσεις ένα βαθύτατα δημοκρατικό ζήτημα που άπτεται και του πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη, απλά σφραγίζει το ποτέ ξανά μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter