Καστελόριζο: ΕΣΥ υπό διάλυση – Αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στην Τουρκία 4χρονο κοριτσάκι

Καστελόριζο: ΕΣΥ υπό διάλυση – Αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στην Τουρκία 4χρονο κοριτσάκι

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και δη η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας σε ευαίσθητες περιοχές της παραμεθορίου, αποτελεί ακόμη ένα «κατόρθωμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τρανό παράδειγμα, το νέο περιστατικό στο Καστελόριζο, όπου ένα 4χρονο κοριτσάκι χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, όταν αναβατήρας συνέθλιψε το χέρι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 4χρονη διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, με τον αγροτικό γιατρό να ειδοποιεί ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο στη συνέχεια ελήφθη απόφαση ώστε να μεταφέρουν το παιδί στην Αττάλεια με τουριστικό ημερόπλοιο. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αττάλειας και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο παιδί από το Καστελόριζο που χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία για να νοσηλευτεί. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, η οικογένεια ενός 4χρονου που τραυματίστηκε όταν το χέρι του μάγκωσε σε πόρτα, έλαβε την απόφαση να μεταφέρει το παιδί στην Τουρκία καθώς οι προσπάθειες επικοινωνίας του Πολυδύναμου Ιατρείου με το νοσοκομείο Ρόδου ήταν ανεπιτυχείς, λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης

Καστελόριζο: Στην Τουρκία για περίθαλψη 4χρονος λόγω έλλειψης γιατρών στο νησί

Συμφωνίες με ιδιώτες για το μεγάλο ξεπούλημα του ΕΣΥ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter