Καστοριά: Πέθανε ο θηλυκός κύκνος και ο αρσενικός δεν φεύγει από δίπλα του (Video)

Καστοριά: Πέθανε ο θηλυκός κύκνος και ο αρσενικός δεν φεύγει από δίπλα του (Video)
photo/facebook/nikos panagiotopoulos

Πριν, λίγες ημέρες έγινε γνωστή μια ιστορία αγάπης, λίγο διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει.

Ένας θηλυκός κύκνος τραυματίστηκε από σκυλιά και ο σύντροφος του προσπαθούσε τα διώξει τα διώξει κρατώντας ανοιχτές τις φτερούγες του. Όταν, μετά από ώρα τους βρήκε ο διασπαστής, ο αρσενικός δεν έφευγε από το πλευρό της συντρόφου του, περιμένοντας να αναρρώσει.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη και ο θηλυκός κύκνος δεν τα κατάφερε. Έτσι, οι διασώστες αποφάσισαν να μεταφέρουν τον αρσενικό κύκνο μακριά, όμως εκείνος επέστρεφε στο ταίρι του.

Όπως, είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην εκπομπή «ΟΜΙΚΡΟΝ 3» : «Επώδυνη η αποχώρηση και η αποδοχή του χωρισμού από το ταίρι του, αποδεκτό για αυτόν είναι η σταθερή παρουσία του δίπλα της, σθεναρή η αντίσταση του με κραυγές διαμαρτυρίας και αναζήτησης να ξαναγυρίσει στο χώρο του σταθμού.

Τον βάλαμε στο αυτοκίνητο αρκετά ανήσυχο και τον μεταφέραμε αρκετά χιλιόμετρα μακριά στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε εντελώς άλλο περιβάλλον. Επ΄ ουδενί λόγω να συνεργαστεί μαζί μας , ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση από το νερό της λίμνης. Κάποια στιγμή νομίσαμε ότι τα καταφέραμε και αποχωρίσαμε από την περιοχή να μην μας βλέπει και μας συνδέει με τα γεγονότα που έγιναν .

Αποτύχαμε… ο κύκνος διέσχισε την λίμνη και βρέθηκε πριν από εμάς στην περιοχή του σταθμού… είναι εκεί που θέλει ακόμη.

Μακάρι να είχαμε λίγο από τον πλούτο των συναισθημάτων τους, το γεγονός πως τα ζώα γνωρίζουν το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα τους σε εμάς τους ανθρώπους . Όπως είπε και ο Martin Buber “ Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter