Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κατά 1,5% μειώθηκε η τραπεζική χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα το 2016

Αρνητική ήταν η καθαρή χρηματοδότηση των εμπορικών τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα το 2016. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας η συνολική χρηματοδότηση το προηγούμενο έτος προχώρησε κατά 1,5% και διαμορφώθηκε στα 195.2 δις ευρώ.

Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ήταν οριακά αρνητική κατά ο,1% με το σχετικό υπόλοιπο να διαμορφώνεται στα 94,6 δις ευρώ. Υποχώρηση 1,5% εμφανίζει και η χρηματοδότηση προς τη βιομηχανία με το χρηματοδοτικό υπόλοιπο να διαμορφώνεται στα 20 δις ευρώ.

Η χρηματοδότηση, τέλος προς τα ελληνικά νοικοκυριά ήταν αρνητική 2,8% με τις συνολικές οφειλές να διαμορφώνονται στα 87,5 δις ευρώ. Ειδικότερα τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2016 ανέρχονταν στα 61,4 δις ευρώ εμφανίζοντας μειωμένα κατά 3,5% σε σχέση με το 2015. Τα υπόλοιπα των καταναλωτικών δανείων ανήλθαν στα 24,7 δις ευρώ εμφανίζοντας ελαφρά μείωση της τάξης του 0,8% και τέλος τα υπόλοιπα των λοιπών δάνειων εμφανίζουν μεγάλη υποχώρηση κατά 9,2% και σε απόλυτα μεγέθη ανέρχονταν στα 1,4 δις ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.