Κατά διεκδικήσεων

Κατά διεκδικήσεων

Συστηματικά και προγραμματισμένα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωράει στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος, χωρίς όπως φαίνεται να βρίσκει τουλάχιστον μέχρι τώρα οποιαδήποτε αντίσταση από τα συνδικάτα.

Έτσι λοιπόν, την περίοδο που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις εργασίες τους από τις καλοκαιρινές διακοπές και ενώ ετοιμάζεται η κατάθεση του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, ο πολύς Κωστής Χατζηδάκης, εξέδωσε εφαρμοστική εγκύκλιο του κατάπτυστου νόμου που πέρασε η κυβερνητική πλειοψηφία από τη Βουλή με τον οποία ουσιαστικά ποινικοποιεί τις απεργίες ξεκινώντας ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών κατά των συνδικαλιστών.

Χωρίς αιδώ, διαγράφει το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν καλυπτόμενοι από τα συνδικάτα τους τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες , καθιστώντας τους κυριολεκτικά σκλάβους των εργοδοτών.

Λίγες ημέρες πριν από την έλευση του φθινοπώρου που όλοι, πλην κυβερνητικών, εκτιμούν ότι θα είναι πολύ σκληρό για τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλοντας να προλάβει τις αναμενόμενες αντιδράσεις συμπεριφέρεται με τρόπο που ελάχιστα απέχει από πρακτικές μαύρων εποχών για τη χώρα.
Την ώρα που η ακρίβεια κτυπάει κόκκινο, η ανεργία αυξάνεται, οι κάτοικοι των καμένων περιοχών καταφθάνουν στις μεγάλες πόλεις εκλιπαρώντας για μια θέση λίγων εκατοντάδων ευρώ, η πανδημία απειλεί με νέο lockdown και οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών φαντάζουν ανυπέρβλητες, οι «σοφοί» της κυβέρνησης του συνεχώς απουσιάζοντος πρωθυπουργού αφαιρούν από τους εργαζόμενους τα δικαιώματα αντίδρασης που έχουν.

Όπως γίνεται πλέον φανερό η Νέα Δημοκρατία ξεδιπλώνει το προεκλογικό της πρόγραμμα με την πλήρη ιδιωτικοποίηση οτιδήποτε κρατικού, την απαγόρευση των διεκδικήσεων των εργαζομένων και τη φτωχοποίηση των ελλήνων πολιτών.

Αν δεν έρθει γρήγορα η απάντηση, η επιστροφή σε εργασιακές συνθήκες προηγούμενων αιώνων είναι σίγουρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter