Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά Κούλη και αλλοίμονο μας…

Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά Κούλη και αλλοίμονο μας…

Δεν έχουν περάσει δύο ημέρες από την ανακοίνωση του νέου μέτρου για τους ανεμβολίαστους των 60 άνω και έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με –ένα ακόμα- διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό αποφάσισε να τον παιδεύσει λίγο περισσότερο, λες και δεν είναι αρκετά ταλαιπωρημένος από τις γκάφες και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης του  όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας και να του μικρύνει ακόμα πιο πολύ το ήδη πενιχρό εισόδημα του.

Όποιος είναι πάνω από 60 και δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να πληρώνει 100 ευρώ χαράτσι. Ένα μέτρο που ήδη έχει καταδικαστεί από το σύνολο της κοινωνίας και πως όχι αφού έχουμε να κάνουμε με απίστευτο θράσος από την πλευρά της κυβέρνησης που ζητάει να πληρώσει το μάρμαρο για άλλη μια φορά ο λαός και δη το ασθενέστερο κομμάτι του.

Όλοι φταίνε, εκτός από την κυβέρνηση. Αυτό είναι το αφήγημα της κυβέρνησης της  Νέας Δημοκρατίας που αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε μια όντως πολύ δύσκολη κατάσταση επιδεικνύοντας ανεπάρκεια και έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού βγαίνοντας για άλλη μια φορά στην σέντρα. Και, βέβαια, η πολιτική της επιλογή να μην σπάσει τα αυγά με τα μεγάλα συμφέροντα ζητώντας την ουσιαστική βοήθεια του ιδιωτικού τομέα στο θέμα της υγείας την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Φυσικά, και δεν είμαι κατά του εμβολιασμού και όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αρκεί να το κάνει και η κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι, αλλά και -κυρίως- το ΕΣΥ που κοντεύει να καταρρεύσει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψουν τα κενά, γιατί αν περιμένουν από την κυβέρνηση σωθήκανε και σωθήκαμε.

Λοιπόν, 100 ευρώ, όπως 100 οι συνάνθρωποι μας που πεθαίνουν καθημερινά. Εξάλλου, όπως είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 2013 «Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι ότι οι άνθρωποι δεν … πεθαίνουν νωρίς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter