Κατά της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο η ΝΔ

Κατά της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο η ΝΔ

Αρνητική είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη δρομολόγηση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από την κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γ. Κουμουτσάκος στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο κατά 12 μίλια για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή και η θητεία της ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα. «Γι’ αυτό και δεν μπορεί να δεσμεύσει την χώρα. Να μην το κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Δεύτερον, γιατί αν υιοθετηθεί το σκεπτικό της κυβέρνησης, τότε θα γίνει πράξη μία τμηματική επέκταση, γεγονός που δημιουργεί αρνητικό ιστορικό προηγούμενο για την χώρα. Επ’ αυτού, το documentonews.gr ρώτησε τον κ. Κουμουτσάκο αν η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της ολιστικής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ να απαντά ότι η διπλωματική κοινότητα έχει αποφανθεί για το ζήτημα αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τρίτον, επικαλέστηκε το ενδεχόμενο όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Όταν τον ρωτήσαμε για το αν θα έπρεπε ένα δυνητικό σενάριο να επικαθορίσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε τη σθεναρή αντίδραση της Τουρκίας όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

Τέλος, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβερνητική πλειοψηφία να εκκινεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης λίγο μετά τις ευρωεκλογές.

Η απάντηση της αν. υπουργού Εξωτερικών

Απάντηση στον Γ. Κουμουτσάκο έδωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για ζητήματα εθνικής σημασίας να νομοθετεί ακόμα και την τελευταία στιγμή.

«Κάθε κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή για θέματα εθνικής σημασίας έχει ευθύνη και ισχύ να νομοθετεί αυτό που ο λαός του έχει δώσει εντολή. Έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο», ήταν η απάντηση της κας Αναγνωστοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter