«Όλα καλά» στη Δικαιοσύνη λοιπόν;

Κατά της κυβέρνησης οι δικηγόροι: Θεσμική εκτροπή η επίθεση κατά της Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με την οποία επιτίθεται κατά της κυβέρνησης για την «διαρκώς εντεινόμενη επίθεση σε βάρος της Δικαιοσύνης».

Προφανώς οι λειτουργοί της τρίτης εξουσίας θεωρούν ότι «όλα βαίνουν καλώς» κι έτσι προτιμούν να ταχθούν με τις «κορόνες» της ΝΔ αντί να διερωτηθούν τι πάει στραβά στον χώρο για να διορθωθεί…

Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην «προκλητική κυβερνητική στάση» και δηλώνουν ότι με αίσθημα ευθύνης θα μάχονται πάντοτε για την Δικαιοσύνη, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε κοινωνοί μιας διαρκώς εντεινόμενης επίθεσης σε βάρος της Δικαιοσύνης από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας.

Η επίθεση αυτή λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά θεσμικής εκτροπής:

· Εκτροπή είναι η παραγνώριση και η υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης.

· Εκτροπή είναι η συλλήβδην καταδίκη των δικαστικών αποφάσεων, όταν είναι μη αρεστές, ή καθ’ υποκειμενική κρίση εσφαλμένες, χωρίς να προβάλλονται συγκεκριμένες νομικές αιτιάσεις.

· Εκτροπή είναι η ευθεία προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, του ισότιμου και ισόκυρου χαρακτήρα της ως πυλώνα του πολιτεύματος.

· Εκτροπή είναι η απόδοση μομφής σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης, που εξαντλείται στη δημόσια διαπόμπευσή τους.

· Εκτροπή είναι η σπίλωση του θεσμού, που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτόν.

· Εκτροπή είναι η καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξης.

· Εκτροπή είναι, τέλος, το διαζύγιο από την κοινή λογική και τον ορθό λόγο.

Το δικηγορικό σώμα ενωμένο εκφράζει την αντίθεσή του στην παραπάνω προκλητική κυβερνητική στάση. Δηλώνει ότι με αίσθημα ευθύνης θα μάχεται πάντοτε για την Δικαιοσύνη, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις προς υπεράσπιση του κράτους δικαίου και του Συντάγματος». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.