Κατά τον μαστρο Κούλη και τα κοπέλια του

Κατά τον μαστρο Κούλη και τα κοπέλια του

Βγαίνει ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Θάνος Ντόκος και μιλάει για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που ίσως βρεθούν κάποτε στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Γίνεται χαμός, αντιδρούν πάρα πολλοί, στα social και στα κανονικά media και βγαίνει και η ο Πέτσας, δηλαδή η κυβέρνηση και λέει ότι ο Ντόκος εξέφρασε την προσωπική του άποψη.

Πέρα από το γεγονός ότι ο θεσμικός του ρόλος δεν του επιτρέπει να γυρνάει τα κανάλια και να λέει προσωπικές απόψεις, το ζήτημα είναι ότι κρίθηκε κατάλληλος για τη θέση του συμβούλου επειδή έχει αυτές τις «προσωπικές» απόψεις. Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός γνώριζε από την αρχή τις απόψεις Ντόκου και τον επέλεξε ακριβώς για αυτές. Εντέλει δηλαδή αυτός που μιλά για συνεκμετάλλευση αλλά δεν το λέει ανοιχτά και δεν κρίνεται πολιτικά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν είναι το μόνο συμβάν αυτής της κατηγορίας. Λίγο μετά βγήκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και διέψευσε τον Ερντογάν που είχε προβοκάρει την κυβέρνηση λέγοντας ότι συμφώνησε να μην γίνει καμιά τελετή για τους αδικοχαμένους στα Ίμια για να μην κάνει και αυτός… «κίνηση». Μέχρις εδώ όλα καλά και ουδείς επικρίνει τον Παναγιωτόπουλο επειδή προφανώς όλοι –και ο πρωθυπουργός- φαίνεται να συμφωνούν μαζί του. Αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις ο Παναγιωτόπουλος τα παίρνει όλα πίσω και διαψεύδει τον εαυτό του, δηλώνει δηλαδή ότι ουδέποτε διέψευσε τον Ερντογάν άρα επιβεβαιώνει όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιας που πλέον ουδείς άμεσα ή έμμεσα δεν τα διαψεύδει!

Και για όλο αυτό το φιάσκο που σε όλες του τις όψεις εκθέτει την κυβέρνηση (αλλά δυστυχώς) και τη χώρα ουδείς ψέγει τον εν συγχύσει πολιτευόμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας και κανείς δεν τον επαναφέρει στην τάξη. Ε, αυτός που θα έπρεπε να το κάνει αλλά το «ξεχνάει», προφανώς γιατί συμφώνησε –αν δεν τις υπέβαλε κιόλας- με τις ενέργειες του Παναγιωτόπουλου, είναι, και πάλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κερασάκι στην τούρτα, που όπως στις ταινίες του βωβού κινηματογράφου πετάει ο ένας «άριστος» στον άλλο, το έβαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που βρήκε αποτυχημένους «επικοινωνιακά» τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με το θέμα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέις» που έκοβε βόλτες στην ελληνική ΑΟΖ με τα «καλώδια του» απλωμένα να λιάζονται για να τα βλέπει η διεθνής κοινότητα. Αλλά για μια κυβέρνηση που στηρίζεται στις επικοινωνιακές αφηγήσεις και δεν το κρύβει, η επικοινωνιακή αποτυχία που διαπιστώνει ο Δένδιας είναι πολιτική αποτυχία και για αυτήν οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον Παναγιωτόπουλο αλλά και αυτόν που τοποθετεί τους Παναγιωτόπουλους και τους κρατά στην καρέκλα τους παρά τις αποτυχίες.

Με άλλα λόγια και για αυτό, αλλά και γιατί ο ένας υπουργός βγάζει στη σέντρα τον άλλον χωρίς κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, και γιατί η κυβέρνηση σε επτά μόλις μήνες έχει μετατραπεί σε τσίρκο, ευθύνεται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter