Καταβλήθηκε η 13η σύνταξη με κρατήσεις φόρου και εισφορά ασθενείας στα μικτά

Σαράντα οκτώ ώρες νωρίτερα μπήκε η 13η σύνταξη στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Από νωρίς το απόγευμα μικρές ουρές σχηματίστηκαν σε αρκετά ΑΤΜ από τους συνταξιούχους προκειμένου να ενημερωθούν ή να κάνουν ανάληψη.

Επειδή ακριβώς πρόκειται περί σύνταξης και όχι για επίδομα, επί του μικτού ποσού που δικαιούται κάθε συνταξιούχος γίνονται κρατήσεις, ειδικότερα 20% ως παρακράτηση φόρου και 6% εισφορά ασθενείας. Εξαιρούνται της παρακράτησης όσοι βρίσκονται στο μηδενικό φορολογικό συντελεστή, επειδή έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

Πχ. συνταξιούχος που λαμβάνει μικτή κύρια σύνταξη 720 ευρώ θα λάβει μικτή 13η σύνταξη 360 ευρώ .Σε αυτήν θα γίνει παρακράτηση φόρου 20% και εισφορά ασθενείας 6% και θα λάβει καθαρά περίπου 270-280 ευρώ. Αυτά θα βρει πιστωμένα στον λογαριασμό του ο κάθε συνταξιούχος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.