Καταδικάστηκαν Παναγιώταρος – Μπαρμπαρούσης για άσκοπους πυροβολισμούς

Καταδικάστηκαν Παναγιώταρος – Μπαρμπαρούσης για άσκοπους πυροβολισμούς

Ερήμην καταδίκη των Ηλία Παναγιώταρου και Κων. Μπαρμπαρούση, πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής για άσκοπους πυροβολισμούς.

Οι δύο πρώην βουλευτές της ΧΑ , που δικάζονται και στην μεγάλη δίκη για εγκληματική οργάνωση μαζί με την υπόλοιπη πάλαι ποτέ κοινοβουλευτική ομάδα του νεοναζιστικού μορφώματος, καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για τους πυροβολισμούς που είχαν ρίξει στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία, Νικ. Ντερτιλή το 2013.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό των πληρεξούσιων δικηγόρων τους (οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν στο ακροατήριο) περί νομικής πλάνης, ότι τι δηλαδή οι κατηγορούμενοι «θεώρησαν ότι δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν στο δικαστήριο αστυνομικοί, οι οποίοι είπαν πως όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, αναγνωρίζοντας ανάμεσα τους τους Μπαρμπαρούση και Παναγιώταρο που ήταν τότε βουλευτές. Στη συνέχεια βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες που όπως εντοπίστηκε είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter