Καταδικάστηκε για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης συνεργάτιδα του Καμπόσου – Δικογραφία εμπλέκει και τον δήμαρχο Άργους

Καταδικάστηκε για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης συνεργάτιδα του Καμπόσου – Δικογραφία εμπλέκει και τον δήμαρχο Άργους

Σε 17 μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση και 6.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου η αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Άργους, Δέσποινα Δαμασκηνού, η οποία συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ποια η εμπλοκή του δημάρχου Άργους, Δ. Καμπόσου, σύμφωνα με τη δικογραφία (Α.Π: 7017/13/1914-ε) που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο «μακεδονομάχος» του Άργους, Δ. Καμπόσος, έγινε γνωστός για τις εθνικιστικές του τοποθετήσεις στα social media με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για την αποτρόπαια αντίδρασή του στο ξυλοδαρμό του Γ. Μπουτάρη από ακροδεξιά στοιχεία. Συγκεκριμένα, είχε σχολιάσει στο Facebook για το λιντσάρισμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών». 

Πέρα από τον τοπικό Τύπο, το θέμα είχε αναδείξει και το koutipandoras.gr, επικοινωνώντας με τον δήμαρχο προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση. Τότε, ο κ. Καμπόσος έριξε το φταίξιμο σε συνεργάτη του που λειτουργούσε αυτοβούλως μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πέφτοντας όμως σε αντιφάσεις για τους λόγους που οδήγησαν στο να περάσει απαρατήρητη η ανάρτηση από τον ίδιο. «Αυτά συμβαίνουν… Τι να λέμε τώρα…», ήταν η καταληκτική φράση του δημάρχου κατά τη συγκεκριμένη επικοινωνία.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το τότε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κλήθηκε από τα αρμόδια όργανα του κόμματος για εξηγήσεις, πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πως επρόκειτο περί στιγμιαίας αβλεψίας. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αρκούσαν για το νέο και πιο εκκωφαντικό «χτύπημα» του δημάρχου. Σε ένα από τα «τηλεδιαγγέλματα» που συνηθίζει να δίνει ο Δ. Καμπόσος, προέβη σε αντισημιτικό παραλήρημα. «Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Να κάνει εκπομπές μέσα από πορνεία, να βρίζει όποιον θέλει…» είπε με καμπόση παρρησία και πρόσθεσε: «Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι (σ.σ. εννοώντας το κιπά). Εμείς, δεν φοράμε καπελάκι και δεν μπορούμε να λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι».

Τα λεγόμενα του Δ. Καμπόσου προκάλεσαν τη διαγραφή του από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία γνωστοποιήθηκε από τον Κυρ. Μητσοτάκη μέσω Twitter. Την απόφαση επικρότησε ο άλλοτε πωλητής αντισημιτικών βιβλίων, Άδ. Γεωργιάδης, με τον Μ. Βορίδη όμως να μην αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την απόφαση του προέδρου της ΝΔ. «Το Άργος έχει δήμαρχο, τον Δημήτρη Καμπόσο» δήλωσε σε μεταγενέστερο χρόνο ο τομεάρχης εσωτερικών του κόμματος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τοπικής οργάνωσης στο Λυγουριό.

Το σκάνδαλο με το φακελάκι των 2.000 ευρώ

Ας πάμε όμως στο σκάνδαλο και στην καταδίκη. Το Σεπτέμβριο του 2018, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέθεσε στον ξυλουργό, Κ. Σταύρου, την αποξήλωση και αποκατάσταση της σκεπής του Δημοτικού Σχολείου Αγριλίτσας Άργους έναντι 9.548 ευρώ. Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής ήταν τότε η καταδικασθείσα για δωροληψία και εκβίαση, Δ. Δαμασκηνού, η οποία φέρεται να διατηρούσε δεσμό με τον ξυλουργό κατά το παρελθόν.

Κατά την ένορκη κατάθεση στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο ξυλουργός κατήγγειλε ότι λίγο διάστημα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου για να λάβει την πληρωμή του. Επειδή η εξόφλησή του αργούσε, επικοινώνησε με την Δ. Δαμασκηνού, η οποία του συνέστησε να κάνει λίγες μέρες υπομονή. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Κ. Σταύρου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, στις 15/2/2019 ξανά επικοινωνεί μαζί της, με την Δ. Δαμασκηνού να του αναφέρει ότι προκειμένου να πληρωθεί για την αποκατάσταση της σκεπής θα πρέπει να της δώσει 2.000 ευρώ σε μετρητά. Ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του και της γνωστοποίησε ότι θα απευθυνθεί στον δήμαρχο.

Κατά τη δικογραφία, ο ξυλουργός μετέβη στο γραφείο του δημάρχου προκειμένου να του γνωστοποιήσει τη συνομιλία. «Ο δήμαρχος Άργους του ανέφερε ότι έτσι έπρεπε να γίνει και να δώσει τα χρήματα στη Δαμασκηνού» σημειώνεται στη δικογραφία στο απόσπασμα της ένορκης κατάθεσης του Κ. Σταύρου, ο οποίος -και πάλι σύμφωνα με τη δικογραφία- για να κερδίσει χρόνο πρότεινε στον δήμαρχο να κατατεθούν πρώτα τα χρήματα στο λογαριασμό του για να μπορέσει να δώσει τα 2.000 ευρώ στη δημοτική υπάλληλο. «Ο Καμπόσος Δημήτριος του είπε αυτό να το συζητήσει με τη Δαμασκηνού, ενώ θα μπορούσε να υπογράψει κάποιο γραμμάτιο προς την ίδια στο οποίο θα συμφωνούσε ότι της όφειλε 2.000 ευρώ» προστίθεται παρακάτω.

Και μπραβιλίκια;

Εν συνεχεία, ο Κ. Σταύρου φέρεται να τηλεφώνησε στη Δ. Δαμασκηνού για να την ενημερώσει ότι τελικά αποδέχεται τη «συμφωνία» και πως θα της καταβάλλει τα 2.000 ευρώ αρκεί να μπει το σύνολο του ποσού πρώτα στο λογαριασμό του. Εκείνη, όμως, κατά την ένορκη κατάθεση του καταγγέλλοντα, ζήτησε να του υπογράψει γραμμάτιο αντίστοιχο του προαναφερθέντος ποσού, «αυτό δηλαδή που του είχε πει και ο δήμαρχος». «Θα μιλάς εσύ και ο Δήμος με τον δικηγόρο μου, καλό σου απόγευμα» φέρεται να της απάντησε ο ξυλουργός, με την δημοτική υπάλληλο να ανταπαντά -κατά την ένορκη κατάθεση του καταγγέλλοντα: «Χαχαα… ωραία… θα σε βρει ο Μ. για το θέμα μου και θα τα πείτε!». Κατά την καταγγελία του ξυλουργού, η Δαμασκηνού τον ενημέρωσε με αυτόν τον τρόπο ότι ο Μ.Σ. θα πήγαινε στο μαγαζί του είτε για να τον φοβίσει, είτε για να του προξενήσει κάποια ζημιά, καθώς πρόκειται για άτομο που πωλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά.

Κοριός

Οι σοβαρές ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων από τη δημοτική υπάλληλο και τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, οδήγησε το Εσωτερικών Υποθέσεων στην χρήση ειδικών τεχνικών μέσων καταγραφής. Μετά από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ήρθη το απόρρητο των επικοινωνιών του ξυλουργού, ενώ επετράπη και η καταγραφή των επικοινωνιών και της δραστηριότητάς του με συσκευές ήχου και εικόνας. Καλωδιωμένος πλέον, ο ξυλουργός επισκέφτηκε εκ νέου τον δήμαρχο, ο οποίος -κατά τη δικογραφία- του συνέστησε να τα «βρει» με την Δαμασκηνού. Επόμενο επεισόδιο, η επίσκεψη του ξυλουργού στο γραφείο της δημοτικής υπαλλήλου με 2.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

«Περί τις 14:15 ώρα της ιδίας (06-03-2019), ο Σταύρου Κων/νος μετέβη στη Βασ. Σοφίας αρ. 02 στο Άργος, στα γραφεία της Προσχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και αφού συνομίλησε με την Δαμασκηνού Δέσποινα, της παρέδωσε το ως άνω ποσό, το οποίο αφού η Δαμασκηνού το καταμέτρησε, το τοποθέτησε στην τσάντα της» σημειώνεται στη δικογραφία και συμπληρώνεται ότι καταγράφηκε η μεταξύ τους συνομιλία κατά την οποία η δημοτική υπάλληλος με «επιτακτικό ύφος» λέει στον ξυλουργό ότι της δημιούργησε πρόβλημα στη δουλειά της που απευθύνθηκε στον δήμαρχο.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση του ξυλουργού, αστυνομικοί εισέβαλαν στο γραφείο της δημοτικής υπαλλήλου και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την Δ. Δαμασκηνού, στην τσάντα της οποίας βρίσκονταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η καταδικασθείσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς -σύμφωνα με τη δικογραφία- ότι το ποσό αυτό το όφειλε ο ξυλουργός στον προμηθευτή του, Ν.Χ., και μεσολάβησε προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα. Εντούτοις, κατά την ένορκη κατάθεση που έδωσε ο προμηθευτής του ξυλουργού, ξεκαθάρισε ότι δεν εκκρεμεί καμία οφειλή αναφορικά με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση της σκεπής του σχολείου. Επισήμανε δε ότι γνωρίζει τον Κ. Σταύρου εδώ και περίπου δύο χρόνια και ότι «δεν είχε υπάρξει ποτέ κάποιο πρόβλημα στις οικονομικές του συναλλαγές». Εντύπωση προκαλεί ότι η καταδικασθείσα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αλλά και σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό, Star, έκανε λόγο για πλεκτάνη και εκδικητική συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος της χρωστούσε το συγκεκριμένο ποσό και του έδωσε το έργο προκειμένου να την αποπληρώσει.

Η απάντηση Καμπόσου

Το Documento είχε επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Άργους, ο οποίος αρχικά είχε απειλήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον μας, ενώ στη συνέχεια -προς τιμήν του- επικοινώνησε και πάλι μαζί μας ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Υποστήριξε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και πως δεν εκκρεμεί καμία κατηγορία εις βάρος του. «Αυτά τα λέει ο αντιπεριφερειάρχης που θέλει να γίνει δήμαρχος» είχε δηλώσει, ενώ τόνισε πως ό,τι είχε να πει στις Αρχές το έχει καταθέσει εδώ και καιρό. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter