Καταδικάστηκε και από το Εφετείο η χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη για την επίθεση στους Αφγανούς

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο η χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη για την επίθεση στους Αφγανούς

Kαταδίκη και από το Εφετείο για την πρώην υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη, για την υπόθεση του εν ψυχρώ μαχαιρώματος ενός Αφγανού υπηκόου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας που την έκρινε ένοχη και σε δεύτερο βαθμό της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή .Στην ίδια ποινή καταδικάστηκαν και δύο ακόμα άτομα τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του θύματος τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα .

Στον άτυχο μετανάστη είχε επιτεθεί ολόκληρο τάγμα εφόδου .

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Θέμιδα Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης. Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και μέσω των συνηγόρων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Το θύμα στην κατάθεση του υποστήριξε πως ενώ ήταν με δύο φίλους τους στο δρόμο ξαφνικά τους πλησίασαν 15 άτομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες. «Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Άργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα» .

Τόνισε μάλιστα πως το μαχαίρι τον χτύπησε πάρα πολύ κοντά στην καρδιά.

Καταδικαστικός σε βάρος των τριών κατηγορουμένων ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας που εισηγήθηκε την ενοχή τους αναφέροντας πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

Πρωτόδικα, η Θέμιδα Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή είχε επιβληθεί και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter