Καταδικάστηκε στην Ελβετία ο τραπεζίτης του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Καταδικάστηκε στην Ελβετία ο τραπεζίτης του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο της Ελβετίας καταδίκασε τη Δευτέρα το απόγευμα τον 52χρονο πρώην τραπεζίτη σε φυλάκιση 30 μηνών, εκ των οποίων οι 15 μήνες χωρίς αναστολή.

Ο 52χρονος βρέθηκε ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πέρα από την ποινή φυλάκισης, από την οποία θα αφαιρεθούν οι 348 ημέρες τις οποίες έχει ήδη περάσει στη φυλακή, το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 250.000 ελβετικών φράγκων, ενώ έχουν ήδη κατασχεθεί περιουσιακά του στοιχεία η αξία των οποίων αγγίζει τα 2.000.000 ελβετικά φράγκα.

Σύμφωνα με την ελβετική ιστοσελίδα «Tribune de Genève», o ελληνογερμανικής καταγωγής πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley οφείλει επίσης να καταβάλλει στο ελβετικό κράτος το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα που αγγίζουν τα 200.000 φράγκα.

Ο τραπεζίτης βρέθηκε ένοχος για ξέπλυμα περίπου 50.000.000 ελβετικών φράγκων, τα οποία προέρχονταν από μίζες από τις πωλήσεις όπλων που διαπραγματεύτηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο δικηγόρος του τραπεζίτη, Όλιβερ Κουντς, δήλωσε ότι έχει ήδη καταθέσει έφεση, αλλά δεν ήθελε να σχολιάσει περαιτέρω τη δεδομένη στιγμή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter