Καταδικάστηκε ο Γιαν Φαμπρ για σεξουαλική παρενόχληση πρώην συνεργατών του

Καταδικάστηκε ο Γιαν Φαμπρ για σεξουαλική παρενόχληση πρώην συνεργατών του

Ένοχο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή έκρινε την Παρασκευή δικαστήριο της Αμβέρσας τον Βέλγο καλλιτέχνη Γιαν Φαμπρ για βία, παρενόχληση, σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της αιδούς.

Τον Φαμπρ είχαν καταγγείλει το 2019 με επιστολή τους στον ιστότοπο του ολλανδόφωνου περιοδικού τέχνης recto:verso 11 χορεύτριες του θιάσου του, οι οποίες υποστήριζαν πως ο διάσημος θεατρικό συγγραφέας, χορογράφος και σκηνοθέτης του θεάτρου προσκαλούσε στο σπίτι του καλλιτέχνες με πρόσχημα τις παραστάσεις και επιχειρούσε διαρκώς «σεξουαλική προσέγγιση».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τα θύματα περιέγραψαν τον Φαμπρ ως άνθρωπο τυραννικό, που ταπείνωνε συστηματικά τις χορεύτριες και εξασκούσε σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλικό εκβιασμό εναντίον τους.

Η υπεράσπιση παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα ενός «ρομαντικού αναρχικού», αλλά σε καμία περίπτωση ενός «εγκληματία», με τη συνήγορο του 63χρονου Βέλγου να κάνει λόγο για μια «ισχυρή προσωπικότητα», η συνεργασία με το οποίον προϋποθέτει «να δοθεί κανείς 100% σε απαιτητικές παραστάσεις με στόχο τα πραγματικά συναισθήματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής τριετούς φυλάκισης, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένα από τα αδικήματα είχαν παραγραφεί, καθώς τα γεγονότα αφορούσαν την περίοδο 2002-2018, ενώ απορρίφθηκαν οι κατηγορίες των έξι από τα 11 καταγγέλλοντα θύματα.

Πηγή: Euronews, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter