Καταδικάζει η Ε.Ι.Η.Ε.Α. οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον εκδοτών και δημοσιογράφων

«Η Ε.Ι.Η.Ε.Α., η ιστορική και μοναδική Ένωση εκδοτών εφημερίδων καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον εκδοτών και δημοσιογράφων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

«Σε μια ευνομούμενη χώρα η δικαιοσύνη είναι ο πυλώνας της εξουσίας, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα όσον αφορά στην κρίση για το όποιο μη σύννομο περιεχόμενο του Τύπου», προσθέτει.

«Η Πολιτεία μπορεί να θεσμοθετεί τα όρια της δημοκρατικής λειτουργίας του και το αναγκαίο πλαίσιο, βάση του οποίου αποτρέπεται η προσβολή θεσμών και προσωπικοτήτων. Κάθε πράξη αντεκδίκησης ή αυτοδικίας οποιουδήποτε "θιγόμενου" είναι σαφώς καταδικαστέα και η όποια ανοχή προς τέτοιες ενέργειες θέτει σαφώς σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του δημοκρατικού πολιτεύματος», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.