Καταδικάζει η Ρωσία το κλείσιμο των γερμανικών προξενείων στην επικράτεια της

Καταδικάζει η Ρωσία το κλείσιμο των γερμανικών προξενείων στην επικράτεια της

Η Ρωσία καταδίκασε την απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τέσσερα από τα πέντε ρωσικά προξενεία που έχει στο έδαφός της, καταγγέλλοντας μια «πρόκληση» που δεν θα μείνει αναπάντητη από τη Μόσχα.

«Το Βερολίνο δεν θα πρέπει να αμφιβάλει καθόλου ότι αυτές οι απερίσκεπτες προκλητικές ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς τη δίκαιη απάντησή μας», ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ. επέκρινε δριμύτατα «ένα νέο μη φιλικό μέτρο που αποσκοπεί στην περαιτέρω καταστροφή των ρωσογερμανικών σχέσεων». Κατηγόρησε μάλιστα το Βερολίνο ότι είναι υπεύθυνο για τη «συνεχή κλιμάκωση», «απελαύνοντας μαζικά» ρώσους διπλωμάτες χρησιμοποιώντας «παράξενα προσχήματα», μειώνοντας το προσωπικό των αποστολών και καθυστερώντας τη χορήγηση θεώρησης διαβατηρίων.

Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της πρόσφατης απόφασης των ρωσικών αρχών να μειώσουν δραστικά, από τον Ιούνιο, τον αριθμό των ατόμων που η Γερμανία μπορεί να στείλει ή να απασχολεί στη Ρωσία στην πρεσβεία της ή σε ενεργά ιδρύματα, κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Πηγή: AFP, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter