Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση με βόμβα στον ΣΚΑΪ

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση με βόμβα στον ΣΚΑΪ

Σοκ έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η τοποθέτηση βόμβας από αγνώστους έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Στον χώρο βρέθηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα για να διαπιστώσει από κοντά τι προκάλεσε η έκρηξη βόμβας και να συμπαρασταθεί στο προσωπικό του σταθμού ενώ δήλωσε:

«Η άμυνα της δημοκρατίας είναι ισχυρότερη από εκείνους που την επιβουλεύονται. Η δημοκρατία δεν απειλείται. Ο,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο» είπε η κ. Παπακώστα, η οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της «γιατί τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικού τύπου με τυφλή βία, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας».

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βόμβα στον ΣΚΑΪ – «Τραυματίζει τη δημοκρατία» είπε η Γεροβασίλη που πήγε στο σημείο (Video & Photos)

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει ο πολιτικός κόσμος να ομονοήσει και να συμφωνήσει, προκειμένου αυτή η ιστορία με την τρομοκρατία να τελειώσει και πρέπει να τελειώσει με τον διάλογο και μέσα από τους θεσμούς για τη δημοκρατία.

«Η πρωτοβουλία πρέπει να είναι μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου που εκλέγονται από τον ελληνικό λαό, να συνεννοηθούμε ότι άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η τυφλή πόλωση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τέτοιου είδους λογικές.

Βούτσης: Απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος

«Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά τη βομβιστική ενέργεια στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ σήμερα τα ξημερώματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται»

«Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΚΑΪ που δέχτηκαν βομβιστική επίθεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» τόνισε: «Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και σημείωσε: «Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ “καλής” και “κακής” βίας, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε».

Επισήμανε ακόμα ότι, δυστυχώς, εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών και πως η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ και μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη.

«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους, να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στην δημοκρατία μας» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Το κλίμα ακραίας πόλωσης και στοχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Γεροβασίλη: Γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία

Η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ένα γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία», σχετικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Μετέβησαν τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.

«Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ. Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα», είπε η κ. Γεροβασίλη. «Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού», πρόσθεσε.

Νίκος Παππάς: «Καταδικαστέα η επίθεση»

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, σχετικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο».

Πρόσθεσε δε, ότι, «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

Σαμαράς: «Αποτρόπαια πράξη βίας»

«Η τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι είναι μια αποτρόπαια πράξη βίας και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας» τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας πως όσοι εδώ και καιρό στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ας αναλογισθούν, επιτέλους, την ευθύνη τους. «Είμαι σίγουρος ότι ο Σκάι θα ξεπεράσει κι αυτό το κτύπημα. Η Δημοκρατία δεν απειλείται! Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι», τονίζει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Κικίλιας: Όχι στην ακραία ρητορική από όπου και αν προέρχεται

«Όσοι ακραία και διχαστικά στοχοποιούν την ελευθερία του λόγου τρέφουν τη βία. Χαίρομαι που όλοι οι συνάδελφοι την καταδίκασαν χωρίς αστερίσκους. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην ακραία ρητορική, από όπου και αν προέρχεται, γιατί οδηγεί σε φαινόμενα που κανείς δεν θα ήθελε». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στη Βουλή, καταδικάζοντας τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Κικίλιας τον χαρακτήρισε πρόχειρο και μη ρεαλιστικό, που φέρνει περικοπές συντάξεων και μέτρα ύψους 10 δισ. «Τους παίρνετε 10 δισ. ευρώ για να τους δώσετε ένα δισ. ευρώ. Είναι εμφανές και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή ότι έγινε δουλειά στο άρπα κόλα, για να βάλουμε νούμερα σε μια κόλλα χαρτί, δήθεν για να παρουσιάσουμε ένα θεωρητικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος βλέπει, όμως, την άγρια φορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων που έχουν στοχοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο μέσω της υπέρφορολόγησης για να προσλαμβάνετε υμετέρους. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί ελπίδα για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική και για τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αμφισβητώντας τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός και επισημαίνοντας ότι δεν επαρκούν αυτά τα ποσά για να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της χώρας.

Ακόμη, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι μετέτρεψε σε κοινωνικό επίδομα την απόφαση του ΣτΕ για τους εν ενεργεία και απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και ότι εγκαταλείφθηκε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Είναι ένας προϋπολογισμός φτιαγμένος στα μέτρα σας, που είναι πιο κάτω από τις προσδοκίες της χώρας. Δεν έχετε το πολιτικό θάρρος να έρθετε με προοδευτικές ρηξικέλευθες προτάσεις, που θα δίνουνε ανάσα στους Έλληνες» κατέληξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Μπακογιάννης: «Tην Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία»

«Η επίθεση στον ΣΚΑΙ είναι η επιβεβαίωση και η σφραγίδα της τοξικότητας και του ακραίου διχασμού. Εντάσσεται στη λογική ή καλύτερα στον παραλογισμό των αποκλεισμών, της στοχοποίησης και του “Με εμάς ή με τους άλλους”», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Με δεδομένο ότι δεν είχαμε, ευτυχώς, κανένα θύμα, ας αναλογιστούν εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια εκστομίζουν “βόμβες” κατά “αντιπάλων” ότι την Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία. Πρέπει να την μπορείς και να την αντέχεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

ΑΝΕΛ: «Τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας»

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

ΚΙΝΑΛ: «Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται»

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Ποτάμι: «Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας»

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

Το ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter