Καταδικάζει την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ο πολιτικός κόσμος

Καταδικάζει την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ο πολιτικός κόσμος

Απερίφραστα καταδίκασαν πολιτειακή ηγεσία, κυβέρνηση και κόμματα, την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Με τη διοικητή του Ευαγγελισμού επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση. 

Με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, καταδίκασε την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Παπαδήμου. Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κύριος Παπαδήμος, όσο και οι συνοδοί του, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους, έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν.

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους δύο συνοδούς του. Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης», αναφέρει ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς. 

«Πλήγμα στη δημοκρατία» χαρακτήρισε την επίθεση ο υπουργός ΨΗ.Π.Τ.Ε, Νίκος Παππάς

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε: « Η τρομοκρατία πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα της χώρας. Οι τρομοκράτες είναι στυγνοί εγκληματίες». 

«Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα», αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη και εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς του.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους. Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας», τονίζει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού καταδικάζει και το ΚΚΕ και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του. Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Μέσω Twitter, καταδίκασε την επίθεση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μετέβη και στον Ευαγγελισμό, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Εξερχόμενος, εξέφρασε την ανακούφιση του για το γεγονός ότι όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου και δήλωσε:

«Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη αυτής της δολοφονικής επίθεσης, θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας και οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί, ποιος οπλίζει τα χέρια αυτών των δολοφόνων. Το μίσος, ο διχασμός που σπέρνουν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία απερίσκεπτα, έχει ως αποτέλεσμα, κάποιοι να νοιώθουν ότι μπορούν να στοχοποιούν και να προσπαθούν να δολοφονήσουν ανθρώπους».

Aνεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του».

«Εργάστηκε πολλά χρόνια αποτελεσματικά. Βοήθησε σε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Η χώρα με αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα δείχνει σε φοβερή κατάσταση. Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους κινδυνεύουν», δήλωσε εξερχόμενος του νοσοκομείου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Στο νοσοκομείο μετέβη και ο αρχηγός του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου. «Είναι μία τραγική στιγμή. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια από εγκληματίες κι είναι κρίμα που έγινε κατά ενός ανθρώπου που κλήθηκε να βοηθήσει τη χώρα στις δύσκολες στιγμής της», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Από τους πρώτους που έσπευσαν στον Ευαγγελισμό, ήταν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος προσερχόμενος στο νοσοκομείο, καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς της «άνανδρη και άδικη… αλλά δε θα κάμψει το ηθικό μας». 

«Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, απ´όπου κι αν προέρχεται, είναι μία προσπάθεια εκφοβισμού της Δημοκρατίας. Δεν θα πετύχετε. Η καρδιά μας είναι δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό και το μήνυμα μας ξεκάθαρο: είμαστε εδώ και δεν φοβόμαστε!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/posts/1475043152561968

Χτυπάτε εκεί που είναι εύκολο, εκεί που η προστασία είναι ελάχιστη. Δεν σας νοιάζουν οικογένειες, άνθρωποι ή ακόμα ακόμα…

Posted by Kostas Bakoyannis on Donnerstag, 25. Mai 2017

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter