Καταδικάζουν οι Βρυξέλλες τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Καταδικάζουν οι Βρυξέλλες τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε απόψε τη νέα εκτόξευση ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, κρίνοντας ότι «απειλεί σοβαρά τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Η εκτόξευση συνιστά «μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί με πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζεται σε μια ανακοίνωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Η ΕΕ προτρέπει σθεναρά την Πιονγκγιάνγκ «να απόσχει από νέες προκλήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τις περιφερειακές και παγκόσμιες εντάσεις».

«Αναμένουμε από τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί αμέσως, πλήρως και άνευ όρων στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, (και) να αρχίσει έναν ειλικρινή και ουσιώδη διάλογο για την πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά μέσα», προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας «Φεντερίκα Μογκερίνι θα συζητήσει το πρόβλημα κατά τις συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες ημέρες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας και άλλων διεθνών εταίρων (της ΕΕ), κυρίως στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της Asean την 6η και 7η Αυγούστου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter