Καταδικάζουν τα νησιά μας να γίνουν αποθήκες ψυχών

Καταδικάζουν τα νησιά μας να γίνουν αποθήκες ψυχών

Η Πολιτική Εκμετάλλευση από την ΝΔ του προσφυγικού-μεταναστευτικού, την περίοδο που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση είναι πλέον αποδεδειγμένη. Επένδυσαν πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα, στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ,τους υπουργούς και τα στελέχη και λίγο πολύ ενοχοποίησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι από ιδεοληψία και εμμονή , δημιουργεί πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες προσκαλώντας και καλοδέχοντας τους πρόσφυγες.

Αυτό βέβαια δεν γινόταν από έγνοια για τις τοπικές κοινωνίες και πολύ περισσότερο για τους πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά μόνο και μόνο για να συκοφαντήσουν, να ψευδολογήσουν και να αγανακτήσουν τους πολίτες.

Τα ίδια έπρατταν και αυτοδιοικητικοί που πρόσκεινται στην ΝΔ και οι περισσότεροι σήμερα κρατούν το τιμόνι των δήμων και των περιφερειών. Παριστάνοντας τους υπερπατριώτες και τους προστάτες των τοπικών κοινωνιών ,λέγοντας ψευδώς ότι θα κλείσουν όλα τα ΚΥΤ, θα φύγουν όλοι οι πρόσφυγες που τους φέρνει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ, υφάρπαξαν τους ψήφους όλων εκείνων που πίστεψαν τα λεγόμενα τους.

Σήμερα όμως η πραγματικότητα αποδεικνύεται ο χειρότερος εφιάλτης τους, γιατί είναι αντιμέτωποι με το σκηνικό που αυτοί έστησαν και δεν περίμεναν ότι θα γύριζε εις βάρος τους.

Νόμισαν ότι έχοντας τους 12 από τους 13 Περιφερειάρχες και την πλειοψηφία των δήμων τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Θα είχαν την ευχέρεια να κάνουν ότι θέλουν. Δεν υπολόγισαν όμως ότι αυτό που καλλιέργησαν οι ίδιοι επί 4,5 χρόνια θα τους γυρίσει αντίστροφα.

Στην Χίο, βρίσκονται πάνω από 6000 στοιβαγμένοι άνθρωποι σε ένα χώρο για περίπου 1200 .Πεταμένοι οι περισσότεροι εξ αυτών στα χωράφια ,σε σκηνές μες το κρύο και τις λάσπες από τις βροχές. Εικόνες απαράδεκτες που δημιουργήθηκαν από την αδιαφορία της ΝΔ αφού καθυστέρησε για 4 μήνες το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο να εκτοξεύεται επικίνδυνα.

Παρουσιάσθηκε από τον αρμόδιο υπουργό το πρόγραμμα της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ένα πρόγραμμα απαράδεκτο που καταπατά τις διεθνείς συνθήκες και μετατρέπει τα νησιά μας σε απέραντες φυλακές όπου θα κλειδαμπαρώσουν παιδιά και ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Η ΝΔ ,παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες ότι θα αδειάσουν τα νησιά και θα πάνε στην ηπειρωτική χώρα, από πολιτική επιλογή μας καταδικάζει και θέλει να μας μετατρέψει σε ξερονήσια. Δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση και για να την δικαιολογήσει παραδέχτηκε ότι το προσφυγικό εξαρτάται από γεωπολιτικούς παράγοντες, ανακάλυψε την αλληλεγγύη και την ισομερή κατανομή μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών.

Για την Χίο αναφέρθηκαν σε κλειστή δομή 5000+ , σε περιοχή κοντά στο χωριό Πιτυός .Οι αντιδράσεις ήταν συντριπτικές και ομόφωνες από όλους .Η Χιακή κοινωνία, οι φορείς, πολιτικά κόμματα-πλην ΝΔ- και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα όχι σε δομή-φυλακή που παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Ακόμη όμως και μετά από την καθολική αντίδραση ακούστηκε από τον κυβερνητικό βουλευτή ότι, θα το κάνει μόνος του. Αναρωτιέμαι πως και με όλο το νησί απέναντι; Άποψη που παραπέμπει στα λεγόμενα του Α. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, όπου μίλησε με ακροδεξιά ρητορική για λαθρομετανάστες και ζήτησε σφράγισμα των συνόρων και κλειστά κέντρα φύλαξης. Είναι φανερό ότι η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, επιβάλλεται και καθορίζει τις κινήσεις.

Έτσι η κυβέρνηση επανέρχεται με νέο σχεδιασμό με άλλες τοποθεσίες και με την λογική όπου να είναι και ότι να ναι, φθάνει να υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός, αγνοώντας την τοπική κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο τους πάντες. Με την συνήθη λογική της ΝΔ του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», μιλούν για ειλημμένη απόφαση από την κυβέρνηση. Δηλαδή ότι και να πούμε εμείς οι κάτοικοι της Χίου μας αγνοούν, μας περιφρονούν .Επιπλέον αδιαφορούν για στοιχειώδη ζητήματα, όπως ότι δεν γίνεται σε μία κλειστή δομή, να έχεις 5.000 συν άτομα από διαφορετικές εθνικότητες, θρησκευτικές αντιλήψεις και να τους στερείς την ελευθερία, έχοντας τους εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν διενέξεις και πληθώρα προβλημάτων.

Αν αυτή η αντίδραση αρμόζει σε δημοκρατίες λυπάμαι αλλά αντιλαμβάνομαι τα πράγματα διαφορετικά και επειδή κάπως έτσι τα αντιλαμβάνονται και οι συμπατριώτες μου, αυτές οι ακροδεξιές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες πρακτικές δεν ταιριάζουν σε δημοκρατίες.

Αξίζει φυσικά να θυμηθούμε πως φερόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν άκουγε τους κατοίκους, αν λάμβανε υπόψη τις αντιδράσεις τους ακόμη και για την μεταφορά κοντέινερ που θα στέγαζαν υπηρεσίες ασύλου . Πάντοτε άκουγαν και λάμβαναν υπόψη τους κατοίκους και ποτέ δεν λειτούργησαν αντιδημοκρατικά.

Η υποκριτική έγνοια της ΝΔ για την κανονικότητα των τοπικών κοινωνιών αποκαλύπτεται και αξίζει να μας πουν, πως θα υλοποιήσουν τα απαράδεκτα σχέδια τους; Μήπως θα φέρουν τα ΜΑΤ για να μας αποδείξουν πόσο μας νοιάζονται;

Ευαγγελία Μανιτσούδη – εκπαιδευτικός, Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter