Καταδίκη Γεωργιάδη: Για να καταλάβετε τι έγινε σήμερα

Καταδίκη Γεωργιάδη: Για να καταλάβετε τι έγινε σήμερα

Στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, μόνο συνήγοροι υπεράσπισης. Παρόλο που υπήρχε πλούσιο υλικό από την εμπλοκή του κατηγορουμένου στο κύκλωμα trafficking (σ.σ. η μολδαβική Αστυνομία είχε «παγιδεύσει» το σπίτι του και παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες), ποτέ δεν ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από τις μολδαβικές Αρχές.

Τα τρία θύματα του καταδικασμένου -πλέον- στελέχους της ΝΔ δεν ήρθαν από τη Μολδαβία να καταθέσουν, με τη δικηγόρο τους -που ήταν εξίσου μάρτυρας στη δίκη- να μας ενημερώνει ότι δεν τις επιδόθηκαν οι κλήσεις. Βλέπαμε στοιχεία, καταθέσεις ή δικόγραφα που είχαμε προσκομίσει είτε να μη λαμβάνονται υπόψη, είτε να μην αποσαφηνίζεται ότι θα κριθούν ως αναγνωστέα από την έδρα. Παράλληλα, η πολιτική στήριξη της ΝΔ σε έναν -θεωρητικά- αποστρατευμένο λόγω εκκρεμοδικίας στενό συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη δεν περιορίστηκε μόνο σε επίπεδο παρουσίας (σ.σ. ο Κ. Κυρανάκης και στελέχη του κόμματος ήταν «παρών» σε όλες τις δικάσιμες), αφού η βουλευτής του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατέθεσε στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Έτσι λοιπόν, τρεις δημοσιογράφοι (Κώστας Βαξεβάνης, Μαρίνος Γκασιάμης κι εγώ) πήραμε παραμάσχαλα τη δημοσιογραφική μας έρευνα -το μόνο που είχαμε, παρουσιάζοντας την στην έδρα σημείο προς σημείο. Με ποιον μιλήσαμε και γιατί.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αποτελεί μόνο προσωπική μας δικαίωση απέναντι σε όσους μας αποκαλούσαν συκοφάντες, δημοσιογράφους της κλειδαρότρυπας και «κιτρινιάριδες» που ασχολούνται με τη σεξουαλική ζωή πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί και μία νίκη της απαξιωμένης -στην κοινωνική συνείδηση- δημοσιογραφίας, η οποία απέδειξε ότι μπορεί και αναπνέει μέσα σε αυτό το αποπνικτικό τοπίο. Αποτελεί δε και ένα απτό και αισιόδοξο δείγμα ύπαρξης λειτουργών της Δικαιοσύνης με θάρρος, σθένος και ανάστημα.

Υγ. Δεν με ενδιαφέρει η μιντιακή αδιαφορία για την καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη από το γνωστό μπλοκ, ούτε οι πρακτικές αυτοάμυνας που θα αναπτύξουν. Θέλω να δω, όμως, γραμμένη της συγγνώμη που μας οφείλουν συνάδελφοι οι οποίοι χωρίς καν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μας ζητήσουν όποια διευκρίνιση θεωρούσαν αναγκαία, μας έβαλαν στο δημοσιογραφικό απόσπασμα, χαρακτηρίζοντας -όταν είχαμε αποκαλύψει την υπόθεση- «σεξουαλική επιλογή» την εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη σε κύκλωμα trafficking στη Μολδαβία. Αφού λέρωσαν τότε τα χέρια τους, έχουν τώρα την ευκαιρία να τα καθαρίσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter