Καταδίκη Ισραηλινού που μαχαίρωσε άλλον Εβραίο επειδή νόμιζε ότι ήταν Άραβας!

Καταδίκη Ισραηλινού που μαχαίρωσε άλλον Εβραίο επειδή νόμιζε ότι ήταν Άραβας!

«Ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε το θύμα για να διαπράξει μια ενέργεια ρατσιστικής εκδίκησης» αναφέρεται στην απόφαση του ισραηλινού δικαστηρίου.

Σε κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε ένας Εβραίος Ισραηλινός επειδή μαχαίρωσε έναν άλλον Εβραίο νομίζοντας ότι επρόκειτο για Άραβα.

Ο Σλόμο Χαΐμ Πίντο, 32 ετών, από το Κίριατ Άτα, είχε αποφασίσει «να σκοτώσει έναν Άραβα». Οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο, επιτέθηκε στον υπάλληλο ενός σουπερμάρκετ, στις 13 Οκτωβρίου 2015, πιστεύοντας ότι ήταν Άραβας.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε και στο δικαστήριο οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι είναι ψυχασθενής. Ωστόσο οι δικαστές θεώρησαν ότι δεν πάσχει από ψυχασθένεια και τον καταδίκασαν για απόπειρα δολοφονίας με ρατσιστικά κίνητρα και οπλοκατοχή. Ο άτυχος υπάλληλος θα αποζημιωθεί με το ποσό των 50.000 σέκελ (περίπου 12.800 ευρώ).

Το κύμα βίας που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 252 Παλαιστίνιους και 40 Ισραηλινούς στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη. Έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους δύο Αμερικανοί, ένας Ιορδανός, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter