Καταδίκη του μίσους και μήνυμα ενότητας

Καταδίκη του μίσους και μήνυμα ενότητας

Επειτα από 54 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας η γαλλική Δικαιοσύνη έκρινε ένοχους και τους 14 κατηγορούμενους οι οποίοι συνδέονται με την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων το 2015 εναντίον του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» και του εβραϊκού παντοπωλείου Hypercacher Kosher.

Από τους δεκατέσσερις κατηγορούμενους οι τρεις καταδικάστηκαν ερήμην, με μία εξ αυτών, τη σύζυγο του τζιχαντιστή Κουλιμπαλί, υπεύθυνου για το μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο, να καταζητείται από το 2015. Οι τζιχαντιστές των δύο αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων, τα αδέρφια Σέριφ και Σαΐντ Κουασί, υπεύθυνοι για την αποτρόπαιη δολοφονία δώδεκα ατόμων, και ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δολοφόνος τεσσάρων ανθρώπων στο εβραϊκό παντοπωλείο και μίας αστυνομικού, σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επέμβαση. Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές των αιματηρών επιθέσεων μίσους που δίχασαν βαθιά τη γαλλική κοινωνία. Απευθυνόμενος στους ομήρους του ο Κουλιμπαλί είχε πει: «Είστε Εβραίοι και Γάλλοι, τα δύο πράγματα που μισώ περισσότερο».

Την ίδια ώρα ο Λασάνα Μπαθίλι, μουσουλμάνος 24 ετών από το Μάλι και υπάλληλος της επιχείρησης, έσπρωχνε τους πελάτες του καταστήματος σε μια αποθήκη ψύξης στο υπόγειο. Αυτός και 15 πελάτες που κατάφερε να κρύψει παρέμειναν εκεί για τέσσερις ώρες μέχρι να λάβει τέλος η αστυνομική επέμβαση. Ο Μπαθίλι, που κατέθεσε στη δίκη παρά τις απειλές για τη ζωή του, χαιρετίστηκε ως ήρωας και έκτοτε αποτελεί σύμβολο ενότητας περιοδεύοντας στα σχολεία της χώρας και διηγούμενος τη δική του ιστορία αυτοθυσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter