Καταδίκη του ψευδομάρτυρα του Βγενόπουλου, Σεραφείμ Κωνσταντινίδη και αποζημίωση στον Κώστα Βαξεβάνη

Καταδίκη του ψευδομάρτυρα του Βγενόπουλου, Σεραφείμ Κωνσταντινίδη και αποζημίωση στον Κώστα Βαξεβάνη

Ψευδομάρτυρας και με τη βούλα του Δικαστηρίου ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν μάρτυρας υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου στις δίκες με τον Κώστα Βαξεβάνη, για τις οποίες ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento έχει δικαιωθεί πανηγυρικά.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε τον Σεραφείμ Κωνσταντινίδη σε πρώτο βαθμό σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης 6.000 ευρώ στον Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, επί χρόνια εξ απορρήτων του Ανδρέα Βγενόπουλου στον οποίο το δικαστήριο επιδίκασε να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα ήταν ο μάρτυρας που είχε δύο φορές υποστηρίξει ψευδώς καταθέτοντας ενώπιον Δικαστηρίων, ότι ο Κώστας Βαξεβάνης «χτυπούσε» τον Ανδρέα Βγενόπουλο γιατί του είχε ζητήσει να του «φτιάξει»… το προφίλ και ο επιχειρηματίας δεν είχε ενδώσει σε αυτή την πρόταση.

Με την απόφαση του το Πρωτοδικείο της Αθήνας που εκδίκασε την αγωγή την οποία είχε υποβάλλει ο εκδότης του Documento σε βάρος του Κωνσταντινίδη δέχτηκε ότι οι καταθέσεις αυτές ήταν παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές για το δημοσιογράφο, που με σειρά δημοσιευμάτων στο Hot Doc είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο Βγενόπουλου.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το σκεπτικό που επικαλείται η απόφαση για να δικαιολογήσει το χαμηλό ύψος της αποζημίωσης που επιδίκασε για τη συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς αναφέρει ότι η βλάβη που υπέστη ο Κ. Βαξεβάνης από τη συκοφαντική δυσφήμηση δεν είχε…μ εγάλο εύρος αφού οι ψευδείς καταθέσεις έγιναν μέσα στον περιορισμένο χώρο της ίδιας αίθουσας Δικαστηρίου.

Το σκεπτικό αυτό όχι μόνο προκαλεί την κοινή λογική αλλά αντιβαίνει και στη σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου, που είχε αποφανθεί ότι είναι αρκετό ακόμη και ένα πρόσωπο, πχ η γραμματέας της έδρας να ακούσει τη συκοφαντία για να επέλθει η βλάβη που απαιτείται ώστε να καταδικαστεί ο υπαίτιος και να του επιδικαστεί αποζημίωση αναλόγου ύψους με τις συκοφαντίες που έχουν διακινηθεί και σε ευρύτερο πλαίσιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter