Καταδίκη του συνδικαλιστή της ΝΔ για το «μαϊμού» μεταπτυχιακό

Καταδίκη του συνδικαλιστή της ΝΔ για το «μαϊμού» μεταπτυχιακό

“Η καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλο, αποδεικνύει την «αριστεία» στις παρανομίες, που κατέχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το δημοσίευμα του documentonews.gr, συνεχίζοντας:

«Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Β. Πολυμερόπουλο για το πιστοποιητικό σπουδών με το οποίο είχε προαχθεί στη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πολυμερόπουλος είχε καταθέσει το 2006 μια βεβαίωση παρακολούθησης ενός κύκλου σεμιναρίων ως τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η καταδικαστική απόφαση ενός ακόμα προβεβλημένου στελέχους της ΝΔ, δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Δακή, για υπόθεση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, καθιστά σαφές πως η ΝΔ αποτελεί διαχρονικά εστία διαφθοράς.»

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, κρίθηκε ένοχος για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμόν 26124 απόφαση και ημερομηνία 15/09/2017.

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση με τον τίτλο σπουδών που φέρεται να προσκόμισε στο Δήμο Αθηναίων κατά το παρελθόν ο κ. Πολυμερόπουλος η οποία είχε προκαλέσει «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συγκεκριμένα, όπως είχε προκύψει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου master.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επρόκειτο για πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Β΄ Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες. Το οποίο όμως σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν αποτελούσε μεταπτυχιακό δίπλωμα (masters) αλλά πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποίο χορηγήθηκε έπειτα από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας.

Με αυτό ο κ. Πολυμερόπουλος φέρεται να κατατάχθηκε σε ανώτερο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο, ενώ το 2013 κατέλαβε και θέση προϊσταμένου διευθύνσεως του Δήμου Αθηναίων, καθώς μοριοδοτήθηκε με 160 μόρια σαν να κατείχε κανονικό μεταπτυχιακό.

Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα τους οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ επικαλούνταν έγγραφη βεβαίωση του Παντείου Πανεπιστημίου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το 2014 η οποία ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος ,όπως αυτά απονέμονται σήμερα από το Πανεπιστήμιό μας αλλά αποτελούσε πιστοποιητικό παρακολούθησης που δίδετο μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας».

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον κ. Πολυμερόπουλο για τη συγκεκριμένη απόφαση, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση καθώς επίσης και ότι υπάρχει μία αθωωτική απόφαση υπέρ του από τις 5 Ιουλίου η οποία εξεδόθη από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter