Καταδίκη Ψαριανού για «ψευδή και προσβλητικά» σχόλια σε βάρος της Ραλλίας Χρηστίδου

Καταδίκη Ψαριανού για «ψευδή και προσβλητικά» σχόλια σε βάρος της Ραλλίας Χρηστίδου

Καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Γρηγόρης Ψαριάνος για όσα «ψευδή και προσβλητικά σχόλια» ανήρτησε κατά της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστής τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου. Πρόκειται για αναρτήσεις τις οποίες έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Γρηγόρης Ψαριανός, με σκοπό να παρουσιάσει τη Ραλλία Χρηστίδου ως «πρόσωπο στερούμενων βασικών πολιτικών γνώσεων», όπως υπογραμμίζεται στην υπ’ αριθμόν 8482/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Μία από αυτές, ήταν και φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook η οποία παρουσίαζε τη Ραλλία Χρηστίδου στη Βουλή με «απρεπή και προκλητική ενδυμασία» και συγκεκριμένα «μπλούζα με πολύ βαθύ ντεκολτέ». Ωστόσο η συγκεκριμένα φωτογραφία ήταν προϊόν «φωτομοντάζ» όπως επισημαίνεται στην δικαστική απόφαση, «καθώς στην πραγματικότητα η Ραλλία Χρηστίδου έφερε λευκό σακάκι και πουκάμισο».

Αρχικά τη φωτογραφία φωτομοντάζ είχε δημοσιοποιήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Ρόδου TV Kosmos, Κλεάνθης Λοΐζος.

Διαβάστε επίσης: Ο Ψαριανός «ζήλεψε» τη χυδαιότητα του υβριστή «δημοσιογράφου» – Η άθλια ανάρτηση για την Ραλλία Χρηστίδου

Η Ραλλία Χρηστίδου απέστειλε την επόμενη μέρα εξώδικο στο δημοσιογράφο ο οποίος στη συνέχεια κατέβασε τη φωτογραφία φωτομοντάζ και έγραψε και διορθωτικό κείμενο. Το ότι η φωτογραφία ήταν προϊόν φωτομοντάζ είχαν επισημάνει σε δημοσίευμα τους και τα ellinikahoaxes.gr, ενώ η Ραλλία Χρηστίδου είχε προχωρήσει σε σχετική ανάρτηση με το διορθωτικό κείμενο του Κλεάνθη Λοΐζου που αναπαρήχθη σε ιστοσελίδες. Παρόλα αυτά, μία μέρα μετά, ο Γρηγόρης Ψαριανός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τη φωτογραφία φωτομοντάζ με το σχόλιο «Παραλία».

«…Στην ανάρτηση αυτή προέβη γνωρίζοντας εν όψει όλων των προηγηθέντων δημοσιευμάτων σε συνδυασμό με τη διαρκή και ενεργή παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις και σχόλια ότι πρόκειται για παραποιημένη φωτογραφία. Η γνώση του ότι αποτελούσε προϊόν φωτομοντάζ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ήδη στο πρώτο σχόλιο που δέχτηκε στη σχετική του ανάρτηση με περιεχόμενο: Γρηγόρη είναι fake απάντησε έτσι και αλλιώς..» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική απόφαση.

Μάλιστα με την ανάρτησή του αυτή «δημιούργησε στα πρόσωπα που τον παρακολουθούν στο twitter την εντύπωση ότι η Ραλλία Χρηστίδου εμφανίστηκε στη Βουλή με απρεπή εμφάνιση προσβάλλοντας με πρόθεση την τιμή της…» σημειώνεται ακόμη στη δικαστική απόφαση.

Την επόμενη μέρα ο Ψαριανός απέσυρε τη φωτογραφία φωτομοντάζ έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε η ίδια μέσω των λογαριασμών της στα social media. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται «δεν προέβη σε οποιαδήποτε επανορθωτική δήλωση, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε διάφορες άλλες αναρτήσεις σε βάρος της Χρηστίδου.

Όπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση «με τις προρρηθείσες αναρτήσεις του ο εναγόμενος (Γρηγόρης Ψαριανός) ισχυρίστηκε ενώπιον αορίστου βαθμού προσώπων και συγκεκριμένα χρηστών του διαδικτύου που παρακολουθούσαν τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα προαναφερθέντα ψευδή και προσβλητικά γεγονότα σε βάρος της ενάγουσας (Ραλλία Χρηστίδου) που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή της και προέβη στα προπαρατεθέντα εξυβριστικά σε βάρος της σχόλια που ενέχουν ευθεία αμφισβήτηση της ηθικής, κοινωνικής και επαγγελματικής της αξίας, προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητά της προβάλλοντας ηθική βλάβη» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην καταδικαστική απόφαση .

Με την ίδια απόφαση το Δικαστήριο υποχρεώνει το Γρηγόρη Ψαριανό να καταβάλλει 4.000 ευρώ ως αποζημίωση και άλλα 400 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Η ανάρτηση της Ραλλίας Χρηστίδου

Την καταδίκη Ψαριανού ανακοίνωσε στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Ραλλία Χρηστίδου:

Καλημέρα σε όλους και σε όλες 

Ημέρα νίκης και η σημερινή.

Διότι μπορεί κάθε μέρα να αποδεικνύεται και να πιστοποιείται πλέον ότι οι “άριστοι” δεν είναι τίποτε άλλο παρά κοινοί ψεύτες, συκοφάντες και υβριστές, σήμερα όμως η καμπάνα χτυπάει (μεταξύ και πολλών άλλων στο Μ. Μαξίμου) για τον μετακλητό του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γρ. Ψαριανό, ο οποίος ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τις ψευδείς, συκοφαντικές, προσβλητικές και σεξιστικές αναρτήσεις που έκανε σε βάρος μου τον Ιούλιο του 2020

Όπως εξ αρχής είχα δηλώσει και δεσμευθεί, το ποσό που θα μου καταβάλει ο εν λόγω κύριος θα δοθεί σε δομή αλληλεγγύης.

Όπως επίσης είχα πει ότι θα δείχνω ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανοχή σε οποιονδήποτε προσπαθεί να θίξει την τιμή και την υποληψή μου.

ΥΓ: Υπενθυμίζω ότι συγκεκριμένος συκοφάντης ήταν εκείνος που πρώτος διατύπωσε την άποψη περί δήθεν επίθεσης από ξένα κέντρα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Είναι σαφές ότι ο Κ. Μητσοτάκης και ο Π. Πικραμμένος αξιοποιούν διαρκώς την αποδεδειγμένη “ικανότητα” που έχει ο εν λόγω μετακλητός τους να διασπείρει συνεχώς τερατώδη ψέματα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter