Καταγγελία από τη Ρένα Δούρου: Καλλυντικό διανέμεται ως αντισηπτικό από την Περιφέρεια Αττικής

H επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής»

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την περίπτωση διανομής καλλυντικού προϊόντος ως αντισηπτικό.

«O τρόπος που η διοίκηση της Περιφέρειας χειρίστηκε την προμήθεια “αντισηπτικού – απολυμαντικού” προϊόντος που διανέμει για την προστασία από τον κορωνοιό, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα», σχολιάζει η Ρένα Δούρου.

«Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα – Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, η αρμόδια διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ με το υπ. αριθμ. 42174 της 8/4 έγγραφό της, ζητεί από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί. «Ερωτήματα επίσης δημιουργεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά στην εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνόσημο, πάνω στο εν λόγω προίόν γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου», επισημαίνει η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής».

Παράλληλα, καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας «να σταματήσει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, εν μέσω πανδημίας, και να αναλάβει τις ευθύνες της -είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού».

«Η “Δύναμη Ζωής”, σε αντίθεση με ο,τι έκανε στη θέση της αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ασκεί αντιπολίτευση βάζοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών. Τα παιχνίδια της σημερινής Διοίκησης με το εθνόσημο και τα μέσα αντιμετώπισης του ιού είναι υγειονομικά επικίνδυνα, οικονομικά αμφίβολα, υποβαθμίζοντας, με μοναδικό στα χρονικά τρόπο, το κύρος του θεσμού. Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για ‘ετικέτες’ αυτοπροβολής», σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00