Καταγγελία: Αστυνομικοί με πολιτικά προσπάθησαν να προσάγουν φύλακες του υπουργείου Υγείας

Καταγγελία: Αστυνομικοί με πολιτικά προσπάθησαν να προσάγουν φύλακες του υπουργείου Υγείας

Τρεις αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας προσπάθησαν χθες, Τετάρτη, να προσάγουν φύλακες του υπουργείου Υγείας χωρίς να επιδείξουν κανένα έγγραφο, με έναν εξ αυτών να έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχη κίνηση στον Ευαγγελισμό πριν ενάμισι χρόνο, όπως κατήγγειλε η προϊσταμένη διεύθυνσης Κάλη Φράγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stokokkino.gr, στις 9.00 περίπου το πρωί της Πέμπτης εμφανίστηκαν στο υπουργείο Υγείας τρεις αστυνομικοί με πολιτικά του τμήματος Ασφάλειας Ομόνοιας, οι οποίοι επικαλέστηκαν εισαγγελική παραγγελία -που εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει- και χωρίς να επιδείξουν κανένα έγγραφο, έδωσαν εντολή να παρουσιαστούν ενώπιόν τους οι φύλακες του υπουργείου για να τους επιδείξουν την άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας που εκδίδεται από την ΕΛΑΣ, είπε η κ. Φράγκου. Σημείωσε ότι όσοι δεν κατείχαν αυτή την άδεια, θα οδηγούνταν για τα περαιτέρω με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι αστυνομικοί αυτοί δεν επέδειξαν καμία εισαγγελική παραγγελία ή άλλο έγγραφο, το μόνο που επικαλέστηκαν ήταν ένας νόμος του 2008 που αφορούσε θέματα ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής ασφάλειας και ιδιωτικών ερευνών, όπως ανέφερε η ίδια. Όταν τους έγινε σαφές ότι χωρίς έγγραφα δεν μπορούμε να τους δώσουμε έγγραφα, είπε η κ. Φράγκου, απείλησαν ότι θα επιστρέψουν στο τμήμα και θα δηλώσουν ότι η ίδια ως προϊσταμένη διεύθυνσης και ο αρμόδιος τμηματάρχης αρνήθηκαν και μετά θα επιστρέψουν για τα «δέοντα» στους συγκεκριμένους δύο. Ο ένας εξ αυτών των αστυνομικών, όπως κατήγγειλε η κ. Φράγκου, είχε κάνει το ίδιο πριν ενάμισι χρόνο στον Ευαγγελισμό. «Είχαν μπει απόγευμα, είχαν μαζέψει τους μισούς φύλακες και τους είχαν προσάγει. Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον των ανθρώπων, ενώ ήταν καθόλα νόμιμοι». Η κ. Φράγκου διευκρίνισε ότι στο υπουργείο Υγείας προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (και με τις ειδικές διατάξεις για παροχή υπηρεσιών φύλαξης -αλλά και καθαριότητας και σίτισης στα νοσοκομεία) 20 φύλακες, γιατί το μόνιμο προσωπικό ήταν ελάχιστο (3-4) με τις συνταξιοδοτήσεις. Οι διατάξεις αυτές αναφέρουν ότι η διαδικασία αυτή και η πρόσκληση γίνεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ που κάνει και τον έλεγχο νομιμότητας. Η επιλογή γίνεται με κριτήρια ΑΣΕΠ, συνέχισε η ίδια. Πήραμε λοιπόν δύο κατηγορίες ανθρώπων: 10 φύλακες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 10 φύλακες υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Για τους φύλακες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το ΑΣΕΠ προσέθεσε ως όρο την άδεια της ΕΛΑΣ, αλλά αναφέρεται ότι εάν δεν βρεθούν φύλακες με αυτή την άδεια, μπορούν να προσληφθούν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο.

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter