Καταγγελία: Εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι Έλληνες ναυτικοί στο Χονγκ Κονγκ

Καταγγελία: Εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι Έλληνες ναυτικοί στο Χονγκ Κονγκ

Οργισμένοι αλλά και απελπισμένοι είναι οι ναυτεργάτες των πλοίων ANGELIC GLORY και ANGELIC POWER της ναυτιλιακής εταιρίας DIAMLEMOS SHIPPING COMPANY LTD τα οποία βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή της Κίνας, 40 ναυτικά μίλια από το Χονγκ Κονγκ, για διάστημα πάνω από ένα μήνα ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν υποβάλει την παραίτησή τους και ζητούν με αυτήν την αντικατάστασή τους για πάνω από τρεις έως τέσσερις μήνες.

Όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα επικαλείται το υγειονομικό πρόβλημα (πανδημία), την μη λειτουργία των αεροπορικών πτήσεων και συνδέσεων και με τον τρόπο αυτό δεν καθίσταται δυνατή η παλιννόστησή τους.

Τις τελευταίες μέρες στα δύο πλοία διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία των πλοίων και των πληρωμάτων και τα προβλήματα αυτά καθιστούν ακόμη πιο αφόρητη την διαβίωσή τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελία των ναυτεργατών, δεν έχουν πληρωθεί – εξοφληθεί για τον μήνα Ιούλιο και τον τρέχοντα Αύγουστο.

Στο πρώτο πλοίο εργάζονται 7 και στο δεύτερο άλλοι 6 Έλληνες ναυτεργάτες από τα 20 συνολικά άτομα που επανδρώνουν το κάθε πλοίο.

Στο πρώτο πλοίο το σύνολο των ναυτεργατών έχει ξεπεράσει τον χρόνο παραμονής τους που προβλέπει η ΣΣΕ και τον έχει υπερβεί κατά πολλούς μήνες. Μέλος πληρώματος επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το ΥΕΝ σχετικά με το πρόβλημα, χωρίς όμως έως σήμερα να παραχθεί κανένα αποτέλεσμα.

Ναυτεργάτες των πλοίων αυτών έχουν καθημερινή επαφή και σύνδεση με την ΠΕΝΕΝ ζητώντας την άμεση παρέμβασή της για την αντικατάστασή τους , την εξασφάλιση της τροφοδοσίας των πλοίων καθώς και την εξόφληση των μισθών τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter