Καταγγελία: Είναι κοροϊδία να λένε για μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στην Εύβοια – Πρέπει να ντρέπονται (Video)

Καταγγελία: Είναι κοροϊδία να λένε για μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στην Εύβοια – Πρέπει να ντρέπονται (Video)

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι για τρίτο 24ωρο μάχονται με τις φλόγες, για να σώσουν τα σπίτια και την περιουσία τους.

«Είναι κοροϊδία να λέμε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στην Εύβοια», «δεν υπάρχει τίποτα, μόνοι μας σβήνουμε» δήλωσε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου των Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας από το χωριό Σκεπαστή μιλώντας στο «Eviathema».

Η φωτιά «καίει εδώ και τρεις μέρες με μηδέν μποφόρ» είπε και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται, δεν υπάρχει πολιτική προστασία, ένα μπάχαλο. Ανοίγουν ζώνες οι μπουλντόζες, δεν υπάρχει πυροσβεστικό όχημα να υποστηρίξει, κάνει ένα αεράκι, περνάει η φωτιά απέναντι, ξανά φωτιά»…

«Μας λιώσανε, πρέπει να ντρέπονται» συνέχισε, εξηγώντας πως οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν βάλει βυτία και προσπαθούν να σώσουν την περιουσία τους, «δεν υπάρχει καμία βοήθεια από αέρος και εδάφους». Στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία εναέριων μέσων, λέγοντας πως υπήρχε μόνο ένα ελικόπτερο που έριχνε στο σημείο που είναι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια. «Δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν πολεμικά αεροσκάφη», «που είναι τα Καναντέρ;» ρώτησε.

«Είμαστε τόσες οικογένειες, έχουμε κι εμείς παιδιά πώς θα τα καταφέρουμε, καταστράφηκαν τα πάντα», επισήμανε, καταγγέλλοντας πως τα συνηθισμένα ψίχουλα που δίνουν για αποζημιώσεις δεν φτάνουν. «Εγώ είμαι πενήντα χρονών, ποιος θα με πάρει στη δουλειά» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ολοκληρωτική καταστροφή που έπαθαν οι ρητινοκαλλιεργητές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter