Καταγγελία εκπαιδευτικών: Τα υπουργεία Παιδείας & Οικονομικών ανέστειλαν την υποχρεωτική δίχρονη αγωγή σε 13 Δήμους της χώρας!

Mε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου στηλιτεύει την αναστολή της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης με ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας & Οικονομικών σε 13 Δήμους της χώρας τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια γγίνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση αλλά και δίχως να έχει προηγηθεί απολύτως καμία ενημέρωση προς το Δ. Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ειδικότερα, ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου σημειώνει: 

Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται οι Δήμοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Λυκόβρυσης – Πεύκης παρά το γεγονός πως τόσο οι Δημοτικές αρχές των ομώνυμων Δήμων όσο και η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας είχαν πάρει σαφή θέση για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του Δίχρονου νηπιαγωγείου από το σχολικό έτος 2019-2020.

Η αναστολή της εφαρμογής της Δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης στους παραπάνω Δήμους αποτελεί πολιτική επιλογή των Δημοτικών τους αρχών και βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφού (η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ) συντάχθηκε πλήρως με τις επιλογές και τις ψευδείς αιτιάσεις των Δημοτικών Αρχών Αμαρουσίου, Κηφισιάς & Λυκόβρυσης – Πεύκης προκειμένου να ανασταλεί η εφαρμογή της Δίχρονης δωρεάν υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στους ομώνυμους Δήμους στη βάση της ικανοποίησης των αιτημάτων της Κ. Ε. Δ. Ε. και του Προέδρου του Δ. Σ. του Γ. Πατούλη (απερχόμενου Δήμαρχου Αμαρουσίου & εκλεγμένου Περιφερειάρχη Αττικής με την Ν. Δ. ), ορκισμένου εχθρού της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου ζητά:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. να πάρει πίσω την υπουργική απόφαση και να εφαρμοστεί κανονικά η Δίχρονη προσχολική αγωγή & εκπαίδευση στους παραπάνω Δήμους από το προσεχές σχολικό έτος 2019 – 2020 με δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων της Βουλής ότι θα διατεθούν οι κατάλληλες πιστώσεις για κάλυψη της υλικοτεχνικής υποδομής των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και των διορισμών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που είναι απαραίτητες.

Οι δημοτικές αρχές να σταματήσουν να φέρνουν προσκόμματα και δυσκολίες στην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το Δημόσιο Νηπιαγωγείου και να τοποθετηθούν άμεσα και επίσημα στο ζήτημα.

Το Δ. Σ. της ΔΟΕ (πλειοψηφία) να καταγγείλει άμεσα την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας που ναρκοθετεί μία από τις σημαντικότερες παιδαγωγικές και κοινωνικές κατακτήσεις του κλάδου, παύοντας να επιδεικνύει σκανδαλώδη ανοχή στις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης από τις οποίες κινδυνεύει η ύπαρξη και το μέλλον του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Τους βουλευτές της Β΄ Αθήνας (Βορείου τομέα) να παρέμβουν και να πάρουν θέση για την ΚΥΑ της κυβέρνησης

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.