Καταγγελία εργαζομένων στα ΚΕΠ: Διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Γεωργαντά τους χαρακτήρισε τεμπέληδες ενώπιον δικαστηρίου

Καταγγελία εργαζομένων στα ΚΕΠ: Διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Γεωργαντά τους χαρακτήρισε τεμπέληδες ενώπιον δικαστηρίου

Τεμπέληδες χαρακτήρισε ενώπιον Δικαστηρίου τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, σύμφωνα με σχετική καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.), η διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου την παραίτησή της ενώ ταυτόχρονα επιρρίπτουν ευθύνες σε Πιερρακάκη και Γεωργαντά για απαξίωση των υπαλλήλων των ΚΕΠ.

Η ομοσπονδία με σημερινή της επιστολή που κοινοποιεί και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καλεί τόσο τον υπουργό Κ. Πιερρακάκη όσο και τον υφυπουργό Γ. Γεωργαντά να αναλάβουν την ευθύνη του απαράδεκτου χαρακτηρισμού της Γιάννας Χορμόβα σε βάρος των περίπου 3.000 εργαζομένων στα ΚΕΠ.

«Όπως ενημερωθήκαμε από τον δικηγόρο μας κ. Περπατάρη, στις 5/8/2020 κατά την ακροαματική διαδικασία στην εκδίκαση της αγωγής του Δημοσίου κατά της προκηρυχθείσας απεργίας της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π., η βασική μάρτυρας υπεράσπισης του Δημοσίου στο δικαστήριο, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά, κα Γιάννα Χορμόβα, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ δεν έχουν δουλειά και είναι τεμπέληδες», αναφέρουν ενώ απαιτούν άμεσα την επίσημη τοποθέτηση-απάντηση των Πιερρακάκη και Γεωργαντά.

Όπως επισημαίνει η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π., ο υπουργός και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρέπει να απαντήσουν αν η διευθύντρια, Γ. Χορμόβα εξέφρασε την προσωπική της γνώμη ενώπιον δικαστηρίου ή την επίσημη θέση του υπουργείου.

«Αν είναι προσωπική τοποθέτηση θεωρούμε δεδομένη την παραίτησή της και την απομάκρυνσή της από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εν λόγω κυρία είναι persona non grata για ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, καθώς από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, απαξιώνει και προσβάλει όχι μόνο την Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π., αλλά και ατομικά συναδέλφους μας. Δεν είναι μυστικό πως εφαρμόζει τακτικές micromanagent, οι οποίες έχουν απορριφθεί από τη σύγχρονη οικονομική επιστήμη και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ως επιζήμιες για τους Οργανισμούς στους οποίους εφαρμόζονται», γράφουν στην επιστολή-καταγγελία τους οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.

«Αν η Διευθύντρια εξέφρασε την επίσημη θέση του Υπουργείου, τότε οι προϊστάμενοί της, δηλαδή ο Υφυπουργός και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρουν ακέραια την ευθύνη είτε κατά μόνας είτε και οι δύο μαζί για την απαξίωση των υπαλλήλων των ΚΕΠ με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς», ξεκαθαρίζει η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. προσθέτοντας: «Οι υπάλληλοι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως τεμπέληδες, είναι οι ίδιοι που ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την εργατικότητα τους και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους μαζί του κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που επί 19 χρόνια έχουν ποσοστά αποδοχής πάνω από 90% από τους πολίτες. Επομένως, πρέπει να αποφασίσετε αν έχετε δίκιο εσείς ή ο κύριος Πρωθυπουργός».

«Η άρνηση άμεσης επίσημης τοποθέτησής σας θα θεωρηθεί από το σύνολο των υπαλλήλων των ΚΕΠ ως σιωπηρή αποδοχή των προσβλητικών και απαράδεκτων χαρακτηρισμών εναντίον τους. Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να πάρετε τις σωστές αποφάσεις», καταλήγουν.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή – καταγγελία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/08/10/5f314985825e631d963dd6b2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter