Καταγγελία φοιτητή του Φυσικού Κρήτης στο documentonews.gr: Μας ειρωνεύονται και απειλούν με τιμωρία τους… αδιάβαστους (Video – Photos)

Καταγγελία φοιτητή του Φυσικού Κρήτης στο documentonews.gr: Μας ειρωνεύονται και απειλούν με τιμωρία τους… αδιάβαστους (Video – Photos)

Απειλές, προχειροδουλειές, καμία προστασία για την υγεία των σπουδαστών καταγγέλλει στο documentonews.gr φοιτητής, του Φυσικού Κρήτης, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση μας. 

Όπως καταγγέλλει ο φοιτητής, «καθ’ όλη τη διάρκεια των online μαθημάτων αρκετοί καθηγητές δεν αποθήκευαν το υλικό του μαθήματος στην πλατφόρμα για ετεροσυγχρονισμενη παρακολούθηση όπως επιβάλλεται ρητά από τον νόμο. Η δικαιολογίες τους ήταν αυτολεξεί: “Ο,τι φέρει το όνομα μου πρέπει να είναι τέλειο και όχι πρόχειρο” και “δεν υπάρχει αρκετός χώρος στην πλατφόρμα”

Η πρώτη «δικαιολογία», δεν χρειάζεται ανάλυση καθώς μιλάει από μόνη της. Η δεύτερη ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία δεν στέκει καθώς «η πλατφόρμα (Big Blue Button) έχει άπλετο χώρο για τις διαλέξεις ενός μαθήματος».

Ο φοιτητής κάνει λόγο για τον έντονο προβληματισμό που προκαλεί σε όλους η στάση της σχολής σε σχέση με τις οδηγίες του υπουργείου σχετικά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Ενώ λοιπόν το υπουργείο ορίζει 14 ημέρες αυτοκαραντίνα σε όσους φτάσουν στο νησί μέσω πλοίου ή αεροπλάνου, οι αρμόδιοι της σχολής, μόλις 10 ημέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα δια ζώσης καλούν τους φοιτητές να παρευρεθούν στον χώρο της σχολής, «και όποιος χάσει δυο η περισσότερα μαθήματα δε θα έχει δικαίωμα εξέτασης ούτε τον Ιούνη ούτε τον Σεπτέμβρη σε αυτό το μάθημα», πράγμα που γεννά εύλογα ερωτήματα για την ορθή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε σχέση με τις οδηγίες του υπουργείου. 

«Αφού ξεκίνησαν τα εργαστηριακά μαθήματα δια ζώσης και μετά από επιβεβαίωση του πρόεδρου του τμήματος ότι τα λεωφορεία θα είναι πολύ συχνά (ανά 10-15 λεπτά) είχαμε τρομερές δυσκολίες γιατί προφανώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πότε και τα λεωφορεία προς το πανεπιστήμιο, που σημειωτέον περνάνε από το Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ και το ΙΚΑ, αργούσαν κατά πολύ με αποτέλεσμα να αργούν φοιτητές στα εργαστήρια με κίνδυνο απουσίας και παράτασης σπουδών εφόσον δεν θα εξεταστούν σε αυτό το μάθημα εάν ξεπεράσουν το όριο των απουσιών. Μέσα σε όλα αυτά το λεωφορείο του πανεπιστημίου κάθεται στο πάρκινγκ σαν ένα στοιχειό να μας κοροϊδεύει αφού δεν χρησιμοποιείται καθόλου, εάν δουλεύει κιόλας», σημειώνει ο φοιτητής και προσθέτει σχετικά με τα βιβλία ότι «ακόμα δεν έχει τελειώσει η διανομή τους με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην έχουν πάρει ακόμα τα βιβλία τους, λίγες ημέρες πριν την εξεταστική».

Στην καταγγελία γίνεται λόγος και για την έλλειψη επικοινωνίας με τους αρμόδιους καθηγητές αλλά και την δήλωση η οποία έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα ότι δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει την υγεία των σπουδαστών.  «Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τους αρμόδιους καθηγητές και τον πρόεδρο του τμήματος ήταν άκαρπη καθώς δεν απαντάνε σε κανένα email (γιατί τα γραφεία τους είναι κλειστά και λόγω πανδημίας) με τις μόνες απαντήσεις να είναι από την γραμματεία να μας ενημερώνει και επίσημα ότι ο κλιματισμός θα παραμένει κλειστός κατά τη διάρκεια της εξέτασης γιατί είναι εντολή του υπουργείου και ο υπεύθυνος της επιτροπής σπουδών να μας λέει πως ” δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε 100% την υγειά σας οπότε θα πρέπει ο καθένας να βάλει προτεραιότητες”»

Την ίδια ώρα ο φοιτητής καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση καθηγητή της σχολής ο οποίος απειλεί με τιμωρία όσους προσέλθουν στην εξεταστική… αδιάβαστοι. «Είχαμε κρούσματα πιο έκδηλης συμπεριφοράς από καθηγητή να λέει ρητά ότι “όποιος έρθει στις εξετάσεις αδιάβαστος θα στιγματιστεί και θα τιμωρηθεί” ». 

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου εστάλη στους φοιτητές το πρόγραμμα της εξεταστικής η οποία ξεκίνησε χθες, Τρίτη 9/6 και τους ενημέρωναν πως οι ίδιοι θα κληθούν να γράψουν εξετάσεις… «στο εστιατόριο, σε ένα “φουαγιέ” και σε ένα πατάρι!». Κλείνοντας ο φοιτητής υπογραμμίζει το «ειρωνικό ύφος των καθηγητών» απέναντι στους σπουδαστές και την «πλήρη απαξίωση των δικαιωμάτων» τους.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/06/10/5ee0b3f8825e6332ec718574.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter